Saturday, February 07, 2009

jadik cikgu kaunseling ker?



lately ni, keje bertimbun2, assignments non-stop, belek buku, cari rumus, tekan kalkulator... urgh so tired, but what to do?...

malam ni kunun nye nak salin semula nota-nota mase lecture, so kua la sume kaler yg aku ade (i like colours ;) ...
but tetibe, tingat kelas kaunseling tadi..
actually ni subjek elektif untuk aku 'KEMAHIRAN ANTARAPERSEORANGAN, KAUNSELING DAN PERUNDINGAN', so kua lar that orange book...
hurm another assignments...

for this subject, we need to sit for a counselling session, then make a report on it, another task is groupwork berkaitan kaunseling relate with isu remaja/pelajar sekolah...
group aku which is the-only-four-final-year-students chosed a title on 'pelajar kurang asertif dan peranan kaunseling dalam menanganinya' (lbey kurang cam ni)....

but then lecturer tu tadi, 'en.yazid (counsellor from tldm, lumut)' pesan die nak cara macam mana kaunselor tu membantu golongan pelajar macam ni? need to ask the experience one lar...

dalam aku mencongak2 sekolah mane aku nak serang, bayang sorang membe ni datang (eheheh ala2 tumbuh tanduk gitu ;p coz minah ni skang jadi GSTT, so for sure die kat sekolah, bole la tnya sket2)
tanye2, then keputusannya have to wait until next week coz esok kan cuti, uisy lambat la plak ;p
so kena ada back up plan, aku serang sekolah praktikum last year pun ok gak, kaunselor2 pun baek (pn.kasmawati & en.jamri)....
then bole gak jumpe student2 tak hengat tuh, eheheheeeh cam beh jek ;p (ups syiok sendirik)








in the same time, aku terbayang... ok tak kalau aku jadik cikgu kaunseling, eeheh cam tak bole jek, coz kepala aku ni ade fius selalu putus, kang makin bermasalah student tu ;p







*** nampak gaye nye tak siap lagi la nota aku malam ni, eheheh

##tingat kat dorang##

dusyh dusyh... tdo time ;p

4 comments:

cikgu jawe said...

caiyyoork cikgu!

slmt dtg ke alam blog. kwn2 byk problem nih. elok le cikgu kaunseling dtg. hehe

mademoiselle azieshakespeare said...

uh? saye bukan cgu kaunseling lor ;p

bluehope said...

Madam...
U study kauseling ni nak jdi kaunselor sekolah ker?

mademoiselle azieshakespeare said...

madam?
i'm mademoiselle lor, uhuhuh ;p
kaunselor? nope kot, it's hard to be a counsellor