Saturday, February 28, 2009

kutip-kutip dari mereka ;D


kamu memang baik hati
kamu memang rajin
owh.. aku sayang sama kamu ;D

what can i say bout this?
biasa kamu sebut ini sebagai award, kan?
hadiah dari kawan2
tanda kita diingati, tanda kita dihargai (ow, lebih2 pulak ;p)


ok, first one came from atok
(baru ambil, lupe la.... eheheh)
he gave to all his first one hundred followers
(and i'm the 90th, cantik gak nombor aku ni, ehehe)
so, thanx atok ;D



another one came from pikok
she did it for everyone... die kate simple, tapi aku rase cute
nice one, and for sure i love it
thanx dear ;D



as i know, they are both waiting for SPM results
dear lil bro and lil sis (and to others too), i wish u all goodluck
(eyp aku tak tua mana la, baru lpas amek result SPM bout 5 years ago ;D)





***28 februari 2004
the day that can't easily be forgot
the day i went back to school
just for that slip
(slip yang sebenarnya aku sendiri tak suke tengok)
ahahah padan la dengan muka aku
;D

Thursday, February 26, 2009

satu entry dua rasa

ari ni aku akan sampai kan dua perasaan dalam satu entry....



rasa 1: lelaki.... aku dengki sama kamu



ya kamu yang bernama lelaki, aku dengki sama kamu
kenapa dari sedekad yang lalu, aku masih belum berjaya mengatasi kamu
lelaki... ketahuilah bahawa perasaan ini semakin menebal...
tapi, jangan risau wahai lelaki... rasa ini tidak membahayakan mana-mana pihak
malah mungkin, akan memberi kebaikan kepada aku

lelaki... di saat aku masih mengasah bahagian kiriku
kamu telah berjaya menyatukan bahagian kiri dan kananmu
lelaki... di waktu aku masih bersusah payah mengenali siapa itu schrodinger
kamu telah pun dirasuki oleh nya
malah berjaya mengolah segala persamaan...
(siapa schrodinger? click here)

lelaki... aku mungkin tidak akan berjaya mengatasi kamu
dan kamu akan terus berada di tahap alma mater tersebut, aku doakan....
dan semoga ilmu yang kamu ada, bisa saja kamu gunakan untuk membantu insan lain
terutama nya kami, perempuan ini... yang terlalu dengki pada kamu

argh lelaki... aku dengki sama kamu
tapi tanpa malu, ingin aku kata kan
aku kagum dan bangga telah mengenal lelaki-lelaki seperti kamu




rasa 2: perhatikan apa yg ingin kamu kata kan



honestly said, aku suka baca blog orang
aku suka tahu cerita orang (bukan menyibuk, tapi da org tu yang cite ;p)
tapi aku jarang2 nak tinggalkan ape2 ayat
sebab nye, aku tak tahu sama ada orang tu bole terima kata2 aku atau pun tidak

and aku always try to be open for others to write on my page
aku biar kan apa pun yang ingin kalian tinggal kan di sini... aku terima semua
tapi ari ni, ada yang cuba mencabar kesabaran
tak pe, aku biarkan... but then aku terpk kalau ayat ni bukan aku yang terima

ayat tu macam ni 'opah ko pesan kat aku (bla bla bal.....)'
fine... cantik pesanan tu, aku terima
tapi pendekatan di dalam ayat berkenaan cukup tidak bole aku terima
cuba bayangkan kalau opah org yg dapat ayat tu, dah takde
tak ke buat orang tu rasa lain?

opah aku ada lagi, alhamdulillah... umur dia masih ada untuk lihat cucu dia neh
and aku kenal opah aku, bcoz aku antara cucu die yang rapat dengan die
aku antara cucu yang dia akan tanya 'azie mana? azie tak balik ke?'
aku antara cucu yang akan bergelak ketawa dengan dia bile berjumpa
(walaupun skarang dia da tak brapa dengar apa yang aku cakap)


jika dan sekiranya, ayat itu bukan aku yang terima?
macam mana?
seseorang yang tak pernah berpeluang jumpa opah dia..
macam mana?

aku boleh terima pesanan insan berhati mulia berkenaan
tapi tolong, be sensitive ...... to others (kalau bukan aku pun, xpe)







*** jangan risau, aku tak se-emo mana
aku tetap akan tersenyum
aku tetap akan ketawa gembira
aku tetap akan menaip apa saja yang aku mahu
aku tetap akan menerima apa saja yang ingin kalian kata kan
aku tetap akan makan coklat sambil ketawa
aku tetap akan buat apa saja yang aku mahu


** aku suke akan peringatan
kerana aku seringkali lupa
aku suke dunia yang tersenyum girang pada aku
kerana kesuraman bukan lah warna yang indah ;D


Wednesday, February 25, 2009

otak kiri!~ cepat bertindak


ini adalah arahan paling keras yang aku perintahkan ~

entah....
tiba-tiba rasa macam aku telah meminggirkan bahagian berkenaan
terlalu asyik bermain ayat
terlalu seronok melayani otak kanan



sudah!~
aku ingin mencerna bahagian kiri tersebut







*** nanti aku ceritakan pembahagian otak
hey... ini aku suka ;D
dan ini adalah sebahagian isi tesisku last year
(apesal ayat entry ni macam ala2 skema eh, eheheh)


di mana aku?

bombs were everywhere
crying sounds surrrounded me
i wanna run from there
but my foot stayed
urghhh please...
i'm frightened, i lost
i can't move...
where am i?
the sounds make me mad

open the eyes... please....

uh alhamdulillah, still dalam bilik
menakutkan, aku pun tak tau kat mana
yang pelik nye tetibe aku jadi takut plak dengan 'takde-bunyi'
that crying sounds
macam ikut ke alam sedar aku
camane ni?
(aku terpaksa amek headphone utk sambung tidur)


mungkin kah aku di sini?







***rase nye ni sebab aku usik atok semalam
kan da dapat gangguan tidur
eyp, kalau kamu nak 'ke sana', pergi la
aku bole ikut sampai airport jek
bukan tak bran,
tapi takde kekuatan ;D
dan ramai yg memerlukan aku di sini, ecewah ;p

Tuesday, February 24, 2009

maaf~ saya tak punya masa untuk itu...

lately ni makin rancak plak aku dengar lecturer2 berkate2 satu persoalan neh
maybe sebab ktorang da final sem kot, da nak abeh sangat2
sebelum2 ni, memang jarang la nak dengar pasal benda neh...

and lately ni aku pun makin banyak dihujani persoalan tersebut
ntah, nak kate suke, tak jugak... nak kate benci pun, tak jugak...
i have to accept everything coz i know when the times come, it'll be...

satu hari membe lame give a message
"ble abeh?..." soalan macam ni da biase sangat aku dengar, tapi ade sambungan "...ble nak kawen?"
hell nope, aku jawab "nak kawen ar, jap lagik" ahahah aku memang suke bagi jawapan tak ikut skema..
then hari lain, ym.. membe tanye "nanti ko sambung study lagi ke?"
jawapan aku "dunno yet"
tu bukan kerja aku, yarh aku bole rancang itu ini, tapi yang tentukan tetap DIA...
then membe ni bagi nasihat bernas "aku cadangkan ko kawen dlu, then sambung lar"
uwh sungguh cantek nasehat mu itu, ya aku simpan baek2



soalan2 bentuk lain datang lagi (tapi objektif nye tetap same)
kali ni student time praktikum last year bagi message "cikgu takde bf lagi ke?"

adoiyaiyai budak2 zaman skarang....

tak cukup dengan tu, membe tanya plak "amacam skang?"
jawapan aku "macam ni lar" ahahah da tau da bentuk2 soalan korang...
and yang paling giler, a call from my former school fren

memule tanye "ko abeh tengah taun ni, kan?"

then, things went on.. sampai die cakap "nanti aku masuk minang ko eh?" ahahah
"sorry ar aku tak paham istilah2 meminang ni, aku kanak2 bawah umur"
;p




then, i kept wonder...
apesal sume orang sangat2 'mengambil-berat' neh?

aku bukan siape-siape...

aku bukan insan istimewa untuk kalian tahu segalanya tentang aku

aku bukan itu, dan aku bukan ini...

buat teman2 yang selalu bersoal jawab, dan yang akan terus menyoal....

maaf... yang pasti... aku tidak punya masa untuk itu

bukan aku menafikan, bukan menidakkan..
tapi aku yakin dan pasti dengan segala ketentuanNya

maaf juga andai persoalan2 kalian tidak pernah aku endahkan

yang aku berikan hanya jawapan2 hampa

kalian berhak untuk terus menyoal, aku terima...

dan kalian harus terima, aku juga berhak untuk memberi ape jua jawapan yang aku suker
(answers out of scheme are my favourite ;p)



p/s:

mak aku tak penah tanye pun pasai ni,
so no need to worry lar ;D
something for sure, i'm not that old and desperate to have 'that-someone'

there's so much things to do and think before 'settle-down'

but i need to say, i'll accept everything written for me ;) HE knows best..






** a walk to remember....
anak2 sedare aku memang suke maen 'tata2'
dengan org yang jaga tol

satu ari, mak aku ade skali dalam kete, pegang dat girl

abg die duk kat depan, dah 'tata2'

mak aku pun suh la adik nye "tata kat abg tu"

(tetibe toll-gate-boy la plak, bese pempuan)

ble kete da lpas, mak cakap camni

"abg tu bukan tgok kamu, tgok maklang kamu"

ahahah statement mak buat aku ktawa besar

rase nye kalau dat 'abang' dengar,

confirm -REJECT! ahahah
ktawa tak hengat ;p

what's your favorite pitcha ;D

this one plak from the monster ika ;p

FIRST
, please upload pic fav korang


tak kisah la gamba macam mane pown kan, ehehe

SECOND , kat mana time tuu ?
atas katil

THIRD , siapa yang capture ?
aku sendrik

FOURTH , kenapa suka pic ni ?
ni barang2 untuk role play (subjek: sejarah pemikiran fizik last year)
yg aku pulun pk and siapkan dalam mase satu malam

FIFTH , tag beberapa orang untuk ini
sesape yg blum buat lagik
coz aku rase ramai yg da buat ;D


actually tadi aku upload gamba laen
tapi aku segan, so tuka la, eheheh...
sesape yg follow blog ni dapat ar tgok kat korang nye dashboard tuh
(uh malu nye aku...................)







*** aku tinggalkan dulu tag2 neh...
tgok arh malam2 kang, kalau rajin aku cite pape

tagged

been tagged again, it's a pleasure for sure ;)
from noorafiqah @ pikok
sorry dear, i took such a long time to complete it... btw it was in the draft, but then i kept forgetting bout it,
once again... sorry


Remove 1 question from below and and add in personel question, make it total of 20..

1. if u could spend RM1 in 5 minute,what would u spend on?
-rapidKL ticket, can be use whole days ;p

2. what is most favourite thing to do?
-have that-chocolatey-time, hell yeah i like it ;D

3. what kinds of news u read?
-anything written on the paper

4. what r u doing rite now?
-listen to the list of my latest downloaded songs

5. is there someone in ur heart rite now?
-yeah, my family... absolutely ;)

6. do u believe u can survive without money?
-depends.. won't know until it happened

7. do u know ur BMI??
-forgot... guess it just suits me well

8. what do u feel doing rite now?
-laziness

9. if there's someone who u love, do u confess him/her?
-maybe nope, ntah~

10. list out 3 good points of the person who tagged u?
-i thought she's cute
-having a fun time at home (not really, according to her ;p)
-i knew exactly that she's waiting for the results

11. what is the thing that make u thing she is kind?
-everyone were born to be kind ;D

12. what is the thing that make u think she is bad?
-nothing!

13. are u left-handed or right-handed?
-both

14. if u had to eat something in rest of ur life, what would it be?
-having a-malay-stomach, i need rice the most ;D

15. if u had to choice to be rich or happy, which would u choose?
-can it be both?
if only a choice, i'll choose to be happy.. rich but unhappy is suck!

16. if u have a chance, which part of ur character u would like to change?
-dun think that i wanna change anything... just accept everything i've own

17. who is the people u can share ur problem wit?
-dear diary? yarh i know it wasn't 'people'

18. makan or tdo??
-both! restricted, no choice ;p

19. what is the one thing u love about urself..
-i love everything bout myself, ahahah

20. will u make ur dreams come true in these few days?
-insyaAllah.. i'm longing for it


**i'm not going to tag anyone...
but, sape nak buat, amek je lar, ehehe ;D

Monday, February 23, 2009

when science and arts were combined

this is 'can-i-call-it-a-poem' written by ME~
absolutely and restricted, no copy-paste from anywhere
(background je la ntah aku amek dari mane, eheheh ;p)



actually the idea came mase aku belek2 nota 'medan elektrostatik'
i just write down what i felt, all the metaphors...
(aku pun tak pasti berkaitan dengan aku ke tak)
i just write what i thought, what came into my mind ...


eyp out there!
don't think that science were just formulas and straight condition
don't think science were just a game of remembering what were found in the early years
science ... a subject that we can't deny
a subject that tell us bout ourselves
(for sure dengan panduan al-Quran dan as-sunnah, kalau tak nanti melencong macam charles darwin)

when you combine it with arts, you'll make the life more colorful
lecturer aku once said
'physics is a part of sciences and science is an arts'
but aku btulkan dalam hati
'physics is a part of magic, sape yg blaja fizik, bole jadi magician'
eheheh ade makna di situ (kalu rajin, nanti2 aku huraikan)







*** ini la kesan bile sumone yg dulu nye hafal sonnet 18
then amek sains (with physics as the mainstream)
tapi aku tak penah kesal dengan itu
sebab ilmu Allah terlalu banyak untuk kita kuasai
dan aku masih dan akan terus cuba untuk mengauknya...

** dat poem sengaja aku gune color yang agak blur2
bcoz kalau bole aku taknak org bace
it was just rubbish, eheeheh ;p

Sunday, February 22, 2009

i'm hot... real hot

i felt so hot, yarh so damn hot
not 'that hot' but 'this hot' eheheh
tada paham? kasi bace sampai abeh ;p

pagi minggu... actually aku plan nak mendukung mimpi2 aku
tapi atas sebab2 yang tak dapat dielakkan,
mimpi tu terpaksa terus digenggam sampai masa yang lebih sesuai ;)

ari minggu... ari minggu yang sungguh panas
bukan sebab matahari membahang (itu da biase)
tapi sebab tiada putaran di siling (ini sunguh tidak biase ;p)
actually aku pun tak sedar ble takde elektrik,
yang aku tau time bangun subuh...
bilik gelap (biase aku pasang lampu kat meja study)
and takde bunyi kipas

kunun nak klua... check2 takde baju yg b'iron, sume pown kedut b'juta
nak psg pc lagi la tak bole nye..
nampak gaye nye malam ni la baru bole cari pasal 'orang asli jakun' tuh
(part of my assignment)

buka tingkap luas2, siapkan notes....
ble da petang, aku suspect blok ni je yg bergelap coz dengar radio dari blok blakang
then try tengok kat bilik kecik yg ade box macam kat umah tu
(bile kena tendang, kite btoikan kat situ, adoit lupe ar nm die)
tapi that box kena buke dengan screw driver (cungkil ngan kunci pun bole, eheheh)
sebab gelap, aku jadi malas nak tgok (+) budak2 dkat bilik ni takde
so masuk bilik, tdo... ahahah (so heaven coz that time hujan kat lua)

nak dekat2 senja, dengar ade bunyi org masuk bilik kecik tu
tak tau sape coz still nak layan mata ;p
then.... tadaaaaaaaa
ade putaran di siling ;D

da la, malas plak nak taip lagik, coz skang i'm not hot anymore ;p
kat bawah ni gamba budak kecik yang aku jaga semalam


yarh, last sekali die t'tdo on my shoulder
dat time, aku tgah nak cari makan2 bagi die + aku pun da lapau
sebab die da tdo, aku layan kan those buns sesorang sambil tggu my family kua

macam biase, skrip sekadar rekaan
(budak tu pun mane reti bercakap lagi, ehehe)



** smlam time abg anta balik
budak kecik ni (and her brother) ikut
then lpas aku kua kete,
dorg dua buat muke sdey
waaaaaa nanti maklang balik lg eh
u dua org jgn pindah ikut abi awal2 tau

rama-rama terbang

balik umah ~
bole kate ... tetibe ;p
aku ni harap je umah dekat, tapi gile payah nak balik
reasons:
#1: malas nak naek train (confirm jadi sardin)
#2: takde bas nak masuk dalam (malas nak jalan kaki)
#3: keje2 banyak tak siap
#4: saje nak bagi mak wendu lbey2, eheehe ;p

balik ni pun sebab kena babysit, my niece
sebab nye dorang nak tgok cite GENG (aku kan da tgok)
budak kecik ni tak bole masuk coz takut die tak duk diam (abg die je yg lpas)
so aku and diz little girl merayau la around the jusco
uwh sungguh tak gleme rase nye bawak budak, ahahaha ;p
and naseb bek gak la die tak banyak ragam



then the night, back to the campus
ada something kena satel kan
+ abg ipar aku dari labuan balik sini

~ sgt suke coz abg bg satu tin biskut (x pnah di buat sblm neh ;p)
and kakak bg satu plastik coklat (suami die bwk balik)
suker2 ;D well adik dorg ni memg kuat makan, ahahah


** title tidak berkaitan, ;p
mcm t'dgar suara bdk kcik ni nyanyi
~ ame ame~
actually die nyanyi lagu cite wonderpets tu.. uhuhu
~kerjasama~ la adik

Friday, February 20, 2009

aku sangat suker ;D

arini aku taknak layan sisi lain
biarkan ia bicara di sudut terpencil itu
aku da penat melayan
uhuhuhu just a little distraction ;p


--------------------------------------------------
let's begin... not begging yarh ;p

it seems to be the hard time when ur stomach kept rockin'
all u need to do is looking for something to eat
but then, what if u don't have time?
u're rushing for something?
u're busy with your works?
so these what u need



a mug,
a packet of soup
(recommended - campbell's mushroom chicken with croutons),
flying fish biscuits




add boiling water and stir



add on the flying fish biscuits

tadaaaaaaa









ups tersilap plak, ehehehe ;p ... this one lor...



okey that's it, tak susah pown kalau nak makan ;p

yummy..... try on ur own risk
(kalau x suke jgn try, eheheh -nasihat penaja)




*** eyp aku sedang menganyam mimpi...
mimpi yg aku anyam since first year dulu
what kind of dream?
ups nanti la dulu
when it comes to be real, i'll tell u

....dream on.... keep it... make it real...***

Thursday, February 19, 2009

zaman kicik2 yang indah ;D

G: weiiyyy, nape kamu tak pakai baju?
B: bio la, org kan tough

G: kamu tu keding la, tengok... nampak tulang

B: eleh, kamu lagi keding, baju je beso


G: weiiiiyyyy

B: ape lagi?

G: nape kamu pakai org nye seluar?

B: kamu punye ke? tak penah nampak pakai pown?

G: memang la, sebab pendek

B: bio je la org pakai, nant rugi takde sape gune

G: eleh... kamu memang suke amek org nye barang, kan?

B: mane ade ar
G: ye.. ye.. ngaku je lar

B: kamu nak balik ke selua ni?

G: tanak arh, ade kurap

B: mane ade ar

G: ye.. ade, org tau ar

B: kamu intai org eh?

G: mane ade ar. tak baek maen tuduh2

B: ye kamu tu baek... cantik ar kamu nye cap

G: arh jangan nak ngade amek nanti

B: tanak, ade kutu

G: mane ade ar, kepala org bersih

B: ade kutu~ sebab tu ar kamu pakai cap

G: abeh tu, org2 pempuan yg pakai tudung tu ade kutu la eh?

B: tudung dengan cap laen

G: ape yang laen nye?

B: ntah mane org tau... nape kamu pakai cap?
G: alah org nak gi maen kang

B: kamu nak maen ape? pondok2?

G: galah panjang ar, kat umah salwa.. die dah buat garisan tadi

B: nak maen gak ar

G: mane bole, kamu tu laki

B: bio la org maen, bagi kamu kalah

G: tak boleh!

B: nape plak?

G: nanti kamu pukul org kuat2, sakit arh

B: ahahah bio ar


B: cepat, tengok kamera.. jangan bising
G: org tengok la ni ;p


**skrip sekadar rekaan, harap maklum... eheheh


** gler comot time neh... ;D

actually aku terjumpe gamba ni, dalam folder 'my family'
ntah ble aku scan pown aku da lupe (pelupe ekstrem ;p)

budak laki tu cucu mak sedara aku

(tak tau nak relate kan cane, ade org kate dua pupu, tapi kami kate kupu-kupu, ehehe)

die lahir lebih kurang 2 bulan lepas aku
kalau nama aku azie, die plak azizi
dalam kete tu plak, sepupu aku @ pakcik budak laki neh


that time, memang ktorang agak rapat

ktorang same klas, tapi selalu buat taktau je time kat skola

but then, lpas darjah 4
(aku agak ar, tak bape nak hengat, ehehe)

die pindah sekolah and kitorang da tak bape rapat

aku jadi segan, atas alasan ape aku tak pasti

and naek sekolah menengah, kami makin berjarak

aku masuk boarding school, and aku dapat satu pnyakit-susah-ubat

i'm paranoid...

yarh, i'm paranoid when it comes to boys and men matters

(actually sampai skang pun ade lagi penyakit tu, tapi kurang sket)

sorry guys....

lupekan persoalan itu...
tadi nak cite pasai kichi2
zaman panjat pokok sambil jerit2
zaman pasang khemah dengan daun kelapa

zaman lari2 tengah jalan

zaman di mana segalanya bukanlah masalah

zaman yang tak perlu memikirkan masalah dunia
zaman yang mana memenuhkan masa dengan sekolah dan kawan2
zaman kena marah + bebel2 dengan mak sedara aku, eheheh
(time tu mane ade nak pk tension pn kalau kna bebel ;p)

zaman yang selalu aku rindu ~
doraemon!~ tulun sayer~ saye nak gune mesin masa~


tapi skarang? balik sane, sume da laen
mak sedara aku, for sure da kurang berleter

membe2 dlu, da kendong budak2 (meaning da ade anak pown)

and aku?

still with those memories.....



* if only i can turn back the time
i just want to be there

right there

*** sorry...
aku dalam mood sayu2 gitu dua tiga ari neh
xtau pasai ape......
~ st 12... saat terakhir

ni plak dari en.naga

Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah...(maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!)


1) Anak Kunci
kegunaan asal - untuk kunci pintu, laci dan apa2 yg berkunci
kegunaan sampingan - buka tin biskut (aku lapau)


2) Penutup Pen
kegunaan asal - tutup pen, x nak kasi dakwat kering
kegunaan sampingan - cucuk kat extension ble nak psg charger mate dua tuh ;p


3) Botol Mineral
kegunaan asal - tempat simpan air
kegunaan sampingan - stik dram (kelas muzik dgn ank2 sdare aku ;p)


4) Paper lama
kegunaan asal - leh digunakan utk buat draft paper
kegunaan sampingan - kapal terbang kertas, alas duduk time makan


5) Seluar 'D' lama
kegunaan asal - pakai kat dalam bukan di luar
kegunaan sampingan - derma kat superman ;p (agak2 die nak tak, eheheh)


6) Lesung batu
kegunaan asal - menumbuk belacan, dsb
kegunaan sampingan - tumbuk kat pipi, untuk menghasilkan lesung pipit (try arh ;p)


7) Langsir
kegunaan asal - kehiasan umah/keceriaan umah
kegunaan sampingan - tempat mengumpul habuk dari lua umah ;D


8) Komputer ofis
kegunaan asal - buat keja rasmi
kegunaan sampingan - 'sy bukan di ofis' ..... next! eheheh ;D


9) Duit syiling
kegunaan asal - nak lengkapkan duit kertas
kegunaan sampingan - lambung2 kire sape pnye turn blanjer...
beli air kat vending machine (sejuk dan sdap),
masuk mesin basuh (bile kemalasan melanda ;p)


10) Laman Blog
kegunaan asal - menulis dan mencari sahabat lama dan baru. tukar2 pendapat
kegunaan sampingan - ntah~

next person;
zulaika
cik ja
cik afeera
atok
and sesape lar, aku sentiase terbuke, ehehe ;p



*** adekah ini hari menjawab tag?
uh uh i dunno ;p

smart tag by cik zulaika ;D

i was tagged again by zulaika yg cumeyl ;p
hardest than u can see
ade yg aku bg link (yg kaler2 kunen), so korg pandai2 ar click, ehehe

The Rules:
It's harder than it looks.
Copy to your own note, erase my answer, enter yours and TAG 10 people.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real.. nothing made up!
If the person before you had the same initial, you must use different answers.
You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.
Have fun!


1/ What is your name?
azieshakespeare


2/ A four letter word?
ajie
(bukan mak aji, but sounds whe
n the youngest called)


3/ A boy's name?
azizi
(geng zaman kenit)


4/ A girl's name?
azizah
(pakai letak jek)


5/ An Occupation:
artist



6/ A color :
amber
(bukan amber chia, tapi kuning jingga)


7/ Something your wear :
anything ;p


8/ A food :
apple pie (for the recipe)



9/ Something found in the bathroom :
anak jin ;p


10/ A place :
anchorage, alaska



11/ A reason for being late :
aku pnye suke lar ;p


12/ Something you shout :
argghhhh


13/ A movie title :
armageddon


(tak penah tgok pown, ahahha)

14/ Something you drink :
air masak je la ;p

15/ A musical group :
archtop soul
(an indie band)


16/ A street name :
ampang street


17/ A type of car :
alpine renault

18/ A song title :
apple tree -by butterfingers
(yearghh besh ;p)


19/ A verb :
"auction off"
-sell something in an auction
eg: they AUCTIONED OFF their property as they were heavily in debt

20/ I Tag :

anyone
those who wanna make the head-bang ;p

Wednesday, February 18, 2009

4 taun dah? ye ke? betul ke?

cepat btul masa berlalu... sungguh..
kalau dulu ayat aku macam ni "lame nye nak tunggu 4 taun"
tapi skarang da tuka jadi "cep
at nye da 4 taun"
pejam celik, duduk menonggeng..

da nak abeh 4 taun

rasa baru lagi aku daftar kat sini..
ingat lagi masa ari first daftar kat fakulti
ari first lagi kitorang kena nyanyi
~"kami guru malaysia, berikrar dan berjanji" la lal lalla~

ari first da nyanyi, blum belaja lagi
and that time memang rase macam2..
rase bergegar kepala otak

rase nak tuka fakulti
rase nak blaja tempat lain
rase nak balik umah, kawen jek (karut! ahahah tanak aku ;p)
memang rase macam2

ingat lagi first sem blaja subjek 'educational psychology'
lec
turer nye dr.norzaini, which is a nice beautiful lady
(kdg2 ktorg pdg je die, tak salin notes sbab die sgt cantik, ehehe)
subjek ni memang btul psiko, macam2 teori
~ permulaan untuk segalanya (kate aku ;p)
then lagi, subjek 'pendididikan dan masyarakat di malaysia'
(actually ni subjek 3rd year student, tpi ntah cane aku bole tersesat ngan membe2 aku time 1st year, eheheh)
banyak lagik, takkan nak taip s
ume kot?
empat taun beb, banyak arh

and skarang, mase nye untuk berundur
kenangan akan tetap menjadi kenangan..
manis, pahit, kelat, tawar, ambik sume... tak mungkin aku senan
g2 je buang
4 tahun kat sini banyak mengajar aku
untuk terus belajar, dan untuk mengajar (insyaAllah...)
jatuh bangun aku kat sini
senyum tangis juga ade kat
sini
semuanya mengajar aku erti kedewasaan

so before i completed the last few months here, i need to make a checklist and also reminder
  1. jumlah unit? = da cukup, bole grad
  2. tukar taraf? = da submit, tgah tunggu akak pejabat tuka kan
  3. praktikum? = da lpas taun lpas, dngan dr.razaq yang best
  4. thesis? = da setel last sem, dngan datin ct rahayah, dekan fakulti yg sporting
  5. borang posting? = da amek, blum isi
  6. e-gst? = da tengok, da bace, blum isi jugak
  7. borang skrol ijazah? = ade selit dalam notebook, blum isi
  8. gambar? =blum email lagi
banyak lagi aku blum buat!~
bukan saje2 tanak buat, tapi assignments utk this sem pun sangat menguji minda
(tapi ade mase plak nak update blog, eheheh bese lar ;p)

ni sume gara2 amek gambo pagi tadi la neh
with our 'penyelaras program (sains)' , dr.norazah
lihat lah donia ~ wajah2 ceria kami ;D

we are all majoring in physics, and hoping that we'll teach this killer subject
(ahahah i wanna kill u, dush! ;D)
(not in the pitcha: dila and swee kean, zam, syahrul)

aku? aku yg sguh tidak bergaya itu, ya yg itu!, yg berbaju kurung besar dan berstokin belang2 itu, eheheh ;p


(uwh cikgu2 yang mengaja BM, sy bole dapat A tak, ehehee
~ aku tak suke tulis karangan)



*** aku mau tetap di sini
aku mau terus nyanyi2 dalam bilik
aku mau terus datang kelas lambat2
aku mau terus buat assignment kalut2
aku mau terus berjaga malam2
aku mau terus beronggeng dengan kamu, wahai teman
(waaaah ape kes plak neh) ;D
aku mau terus menjadi diriku
~ when i'm gone (the click5)

Tuesday, February 17, 2009

a call from a boy

got a call from a boy
a little boy, who i knew last year
it was just a long story to tell
how i met him, how i knew him
and right now i knew one thing...
i miss him
like he miss me (ni statement perasan sendrik ;p)

he called and asked me
"teacher, bile teacher nak datang sini lagi?"
owh dear, i can't give the right answer for you
i just lost my words for that kind of question

~ ape aku nak jawab? ~
yang nyata nya aku memang takde jawapan

and once i arrived from the cafe
got three messages from him
  1. i love my teacher
  2. kita semua sedih sebab teacher tak blk sini dah
  3. jangan lupakan kami
sumthin' for sure, i won't forget them (insyaAllah...)



ini budak sangat cumeyL
saya wendu same die


actually this boy is one of my tuition students last year
(tuisyen suke2 jek)
diorang la penghibur petang2 aku
pagi2 aku serabut dengan budak2 besar
and ble petang have fun with them
~ hafiz hasraf, ayuni and izzati ~




***daku mahu layan kenny G

cari la skill chantek sket, dik oit ;p


kelas waktu pagi isn't a good deal
lagi2 kalau malam tu korang tak ble tdo
tambah plak cikgu/lecturer korang tu sangat sopan gitu
adeyh, tulun haku ;D

actually aku nak tdo dalam klas td
aku baru jek pejam mate dgn posisi paling cantik
tetibe org sebelah tgur
"kak, no. 7 tu akak buat macam mane eh?"
"no. 7?"
aku tunjuk je la buku aku tu
(da siap bole la pejam mate, eheheh)
tapi pantang aku bile org da tgur,
aku jadi tak bley organize smule kpale otak ;p
aku tak bley tdo da lpas tu
so jeling org sebelah lagi satu
eheheh die tgah sengguk2
;D




that time buat aku teringat zaman sekolah dlu
aku la kaki tdo paling handal
coz cikgu jarang tegur
(xtau la klu cgu tgur, tapi aku x sdar, ahahah ;p)
sampai la ade membe blakang cakap gini
"nape eh ko tdo kat depan x kena tgur, aku jugak yag kena?"

ahahah skill beb ;p
aku ktawa jaht ~
die tak puas ati
tu la ko gi sengguk2 buat ape, memang ar cikgu perasan
lenkali kalau ngantok, tdo je terus
letak kepala cantek2 atas meja tuh
tak pun ko buat ar ape2 aksi yang tak mencurigakan
eheh cantek punye nasehat ;p

korang2 nak tips tak? how to sleep in class ;D
click here
bagus kan aku siap carik kan utk korg
;p

ape cite eh membe sorang tu skang neh?
aritu kate tgah praktikal
skang? eisy kna kontek neh ;D





*** p/s: jangan tdo dlm kelas
tak baek untuk kesihatan
~ aku tak pe ahaha
~nasehat dan tingkahlaku yg sungguh tidak kongruen ;p

Monday, February 16, 2009

dreamt of a sand castle

tetibe rase cam nak maen pasir
rase nak amek angin laut



nape eh?
adekah aku terlalu penat?
uh i dunno ~


ye ye aku tau, yg duduk ats batu di depan tu memang comey ;p
(sempat lagik)



***
i just want to be there

feel the breezing air
~ i just need the distraction
M.A.Y.B.E

chalk and talk

mari mengajar ~
ehehe ;D
aku bukan nak mengaja actually
just tingat kelas last week
it was 'quantum mechanics' class

biase nye dalam kelas tu aku tak menyalin nota, coz da ade senior nye
so just tadah telinga, and tambah2 ape yg kurang
but tetibe last week, dr.gary intro lbey kurang camni
"i don't have slides for today, since it wasn't in syllabus,
but i thought this is quite important for u to know"

(ayat yg da d ubahsuai oleh aku, ehehe)
then dr. sambung lagi
"so, we'll use a traditional method, chalk and talk"


adoiyaiyai~
kena salin la nampak gaye neh
da la pagi tu tak bawak kertas
buka2 buku tulis, tinggal satu muke ni je yg kosong
hantam je lar...
(actually ade membe nak bg kertas, tapi aku jual mahal, ehehe, saving2 ;p)

and ini la hasilnye


potential well a.k.a perigi angker
(memang angker gle coz aku tak suke, waaaa ;p)

honestly say, aku sangat mengantok arituh, eheh
and lpas klas tu
i kept wonder "what's the method which can attract students"
any idea?

*** woit~~
jangan kutuk!
tulisan aku memang huduh ;p

Saturday, February 14, 2009

skewl was rawked, ahaha ;p

hari sabtu adalah sangat seronok, sebab aku bole tdo siang sesuke hati dan perasaan
(lupekan sekejap segala kerja yang bertimbun, ehehehe) ;p
this weekend i'm not going anywhere, since da berjalan sakan aritu
so here's the story......

ari selasa, petang tu gi umah my dear friend
yang tak best nye, aku terlajak, so terpaksa la menapak, jauh gak lar
(da lame tak ikut jalan tuh, bese nye balik sane ikut highway je, uhuhu)
dengan kete2 and lori2 yg bising kat tgah jalan tu, pin2 pon2.. and aku? buat bodo jek
(kunun2 nye traveller backpacker lar, galas beg besar2 then jalan slumbe, ahahah)
and here i am...
~malas arh nak edit2 gambau neh ;p ~

membe aku tu plak, sakan ketawa, waaa ko memang jahat
then the night, tdo umah die, bersembang non-stop
but sorry darling coz i collapse awal sangat, gle ngantuk arh, uhuhuh ;p

esok nye ikut gi sekola..


pagi2 jumpe ngan pengetua dlu, knalkan diri, ape2.. just let him know, x formal pown..
yg klaka nye pengetua tu tanya aku..
"memang minta skolah ni ke?"
ha? aku blur~ minta buat ape? aku dtang nak cari maklumat untuk assignment jek..
then die tanye gini plak...
"penempatan awak ni macam mane ye?"
yarh i got it! mesti die ingat aku datang untuk praktikum, coz kat situ ade 2 students from UPSI
actually aku da bagitau da sblum tu, tapi die tak perasan kot, eheheh xpo lar ;D

then naik la kaunselor sekolah tu, cik manchelah
she greeted me so well, sungguh aku rase sangat seronok
and aku di bawa ke sini...
~ moh masuk~ very the pahang, eheheh

kat dalam tu ade lagi sorang kaunselor, lelaki...
ahah aku knal die!~ so dengan slumbe nye aku tegur
"assalamualaikum... cikgu jamri?"
die pandang aku, and klua la statement
"dapat sekolah ni ke?"
(cikgu jamri ni aku kenal masa praktikum last year, and baru2 ni die pindah kat skola ni plak)
adoit lagi satu statement takleh terima
tadi pengetua ingat aku guru pelatih, cikgu ni plak ingat aku da posting, ehehe ;p

so that day, aku duduk la dalam bilik kaunseling tu
buka fail tu, tutup fail ni...
then aku dapat tengok betapa bz nye seorang kaunselor, students klua masuk bilik tu
and aku gak dapat tengok satu sesi 'kaunseling kelompok'
'kaunseling individu' takleh tengok la, coz buat dalam bilik kecik (name pun individu)
seronok sangat.. banyak info yang aku dapat, but yang tak best nye terpaksa kejar masa, coz 12.30 kaunselor ade mesyuarat (kalau tak silap, mesyuarat satu daerah)...

after that time, aku yg da tak tau nak buat ape neh, merayau2 kat sekolah tuh
then klua la statement2 ....
"assalamualaikum cikgu"
"cikgu baru ker?"
"cikgu ni macam artis" waaah statement jenis apekah ini ;p


u all memang cute sebab panggil saye cikgu :D

actually banyak lagi gamba nye, tapi aku terase malas nak upload, eheheh
ni je lar... and a credit to my dear friend for helping me lots, sayang ko, wkakakak ;p


suke ati letak gambo ko, ehehe ;p

eyp jangan salah paham, aku memang suke panggil membe ni darling
just a way to appreciate each other ;D
and also special thanx to teacher manchelah and en. jamri for helping me
(aku lupe amek gamba dorang, heeesshh apo la haku neh ;p)