Wednesday, April 22, 2009

rasa.. (bukan tajuk majalah :p)


ini adalah tentang 'rasa' ... atau kamu kata sebagai 'it's all about feelings'



bukan rasa yang inilah :p


Aku tulis tentang segala rasa yang aku punya
Aku manusia biasa, tiada apa yang berbeza

Aku ada rasa gembira, aku ada rasa duka, aku juga ada rasa tidak puas


Namun rasa-rasa itu seakan membunuh aku di dalam senyap


Aku khabarkan pada seorang teman

Jawabnya 'it's ok, at least orang tahu apa yang ko rasa.. nak tunggu ko cakap, confirm ko takkan cakap kan?'

Jawapan teman itu memang benar

Aku bukan pelontar kata-kata yang baik
, bukan penutur bicara yang sempurna
Aku hanya mampu mengetuk papan kekunci sesuka hati

Tapi ketukan-ketukan itu membawa aku pada satu rasa yang lain

Rasa serba salah, rasa yang dibunuh dengan perasaan sendiri



Aku mati dengan rasa

Kuburkan...

Mudah jawapan nya, tak perlu terlalu memikir




Bila kita tulis tentang hati, ada orang kata kita patah hati
Bila kita tulis tentang sengsara, orang kata kita gila
Bila kita tulis tentang gembira, orang kata kita lupa dunia
Lalu apa yang perlu ditulis?
Ajarkan aku.. kerana aku tidak tahu apa yang patut ditulis
Ajarkan aku.. Ajarkan aku.. Ajarkan aku..







** aku juga punya 'state of denial' yang tinggi
jadi aku akan khabarkan bahawa aku seorang 'self-centered'
melihat segala nya hanya pada sudut pandangan seorang aku
arghh bunuh lah aku.. kuburkan aku seadanya
taburkan dengan bung-bunga mewangi..
kirimkan doa setulus hati.. ini sahaja yang aku harapkan

'What would u say to me if i sold my soul, to the devil.. would u knelt to me and deny, urself the effection...'

still 'STOLEN - Butterfingers'


10 comments:

MarLadyD said...

rasa..terasa...perasaan..etc..adalah perkara yg amat berbeza.tepuk dada..tanyalah apa yg kau rasa.

tehais said...

Alah,peduli.hhehe
Suka ati kita la nak tulis apa pun ye dak?huhuhu
Sabor2..

Eazy Izzuddin said...

huhu
sabo aja deh...

ije said...

rasa? baru tadi ter-motivated dengan entry one blogger..

its never a sin to have feelings~ =D

blog kita, sukati kita la kan? erkk

Shitsurei shimashita said...

azie tulis ja apa yg dirasakan oleh azie walo 1 baris ja.

setiap rasa da padanan ya. Jadikan ia pemangkin berjaya di hari muka,

Cookie Monster said...

humm..
kadang bagi kita apa yg kita tulis tuh kua ikhlas dri hati kita
bila kita tnjuk..org lain tgk..org lain akn fkir lain
yela..pmikiran manusia ni brbeza
die bole kata kita ni over,apa la budk nih tulis cmni..asal die ckp cmtu..?asl die tuls cmni?
bla fikir psal tu mula la rasa tk sdap ati..rsa serba slah..
tp bg ika la kan..
apa yg kta tuls tu ap yg kta rsa
tak kesahla apa org nk fkir..tp tu mmg 100% dtg dri ati kta
jd tayah eran la ngn org2 yg nk pkir kita ni apa..
hihi
:)

milimilo said...

Ajarkan aku.. kerana aku tidak tahu apa yang patut ditulis

tak tau nak tulis apa,tapi rasa tula peranan penting dlm idop ni :D

Framestone said...

pe2 pun jgn bermain dgn pe"Rasa'an... die sama jugak dgn Perisa. xleh men buh je.. xpasal2 lauk yg sedap pun jadi xsedap.. begitu juga terhadap manusia...

mademoiselle azieshakespeare said...

MarLadyD >
sudah tanya,
belum ada jawapan

tehais >
yup :D

Eazy Izzuddin >
sure

ije >
never be a sin :D

mademoiselle azieshakespeare said...

Shitsurei shimashita >
even a word :D

Cookie Monster >
tidak eran..
sambil makan biskut :p

milimilo >
sebab ini medium pengantaran rasa