Tuesday, April 21, 2009

lagu keras, buku dan siapa?


Semalam, dari aku balik langsung tak boleh nak online. Aku pun tatau pasai pa (pakai loghat utagha jap). Semua tak boleh masuk, except JARING Portal (apa yang boleh buat kat situ, cheit). Geram.. geram.. geram..

Then, kononnya study la, last2 aku ngadap novel (cheit untuk diri sendiri, haha :p).

Pagi tadi, sama gak. Tak boleh nak masuk lagi. Tak boleh jadi ni, dari semalam aku godek, apa masalah ni? (tak puas hati). Tanya member, dia kata okey je.. haisy lagi mau marah (aku ada benda penting nak cari arh). Godek godek lagi.. Tak bole gak.

Fed up.

Tiba-tiba dalam fed up tu, terasa nak dengar lagu keras. Ouwh lagu keras, di mana kamu? Di mana Metallica, Korn, Cromok.. Mana, mana?

Backstreetboys, Westlife, All for One. Hah? Apa ni? Lagu keras aku mana? Sapa buang? adoit lar.. Ke aku yang buang? Bila masa plak aku buang? adoit lar lagik.. Sudah tiada dalam folder. Bila aku buang? Fikir secara rawak, maybe masa tak nak kantoi dulu, urghh!

MCR ada lagi. Bole la ni, dari takde langsung, emo pun emo lar, haha 'The Ghost of You'. Butterfingers pun ada lagi, heheh 'The Chemistry', 'Ruin by Selling Out', Garden City of Light'.

Tiba-tiba masuk piano sounds 'i don't love you... sometimes i cry so hard for pleading, so sick and tired of all the needless beating...' Haisy bole aku ternyanyi, MCR tak nyanyi, aku yang nyanyi.

Masuk Nickelback plak. 'If everyone cared and nobody cried.. If everyone loved and nobody lied...' lalala ~ habis. 'This is how u remind me of what i really am, and this is how u remind me of what i really am.. It's not like u to say sorry, i wasn't waitin for a different story...' Layankan lagi.

'What would u say to me if i sold my soul, to the devil.. would u knelt to me and deny, urself the effection...' heheh this one i like 'STOLEN - Butterfingers'


Okey enough dengan lagu2 itu. Tangan aku tak lepas dari mouse, and keyboard still atas riba, masih godek-godek apa yang patut. Dalam 2.30 p.m baru dapat 'on the line'. Entah apa aku buat pun aku taktau, aku maen click jek. Click Mozilla gorilla tu semula, dah boleh online. Hah apesal la dari semalam ko tak okey, gorilla btul arh :p.

Terus cari ini dan INI. Klik-klik lagi sampai ke akar umbi. Semua-semua sampai hydrogen atom, schrodinger semua. Uuuh I love to have this wi-fi, can click even in my pyjama, haha :D.

Itu laporan hari ini. Macam ada je yang nak ambil tau, blah ar :p

___________________________________________

Ini laporan semalam pula. Macam ada orang nak ambil tahu lagi, blah blah :D


Semalam, membawa diri (ye la sangat :p). Mencari ubat pelali untuk mengawal perasaan berkecamuk.
Eh aku tak amek sedative, okey. Aku tak telan panadol sepapan dengan coke lima botol. Itu adalah gila, banyak lagi cara nak tenangkan hati.
Okeyh aku ambil antihistamine, percaya lah (kalau ye pun tak pernah belajar bio, jangan ar naif sangat, tu kan ubat alergi..)


Penyakit aku, ubat nya sangat special. Ubat yang takkan pernah expired, dengan syarat kau jaga elok2 je.. ni kat bawah ni.


4 buah buku: hadamkan secara betul, simpan di bawah suhu bersesuaian ;p


Yarh semalam aku sudah ke sana, berlenggang-lenggok persis ___ (isikan sendiri, taktau nak guna perkataan apa, haha :p), berjalan tanpa tujuan pasti, tanpa tahu apa yang mahu diambil. Last last aku ambil 4 buku di atas, kalau ikut kan nak ambil lagi dan lagi.
Dari kanan eh

1. At-Takwa: Kuasa Menjana Kecemerlangan (Adeysham Nor)
2. Rooftop Rant (Hlovate)
3. 5 Tahun 5 Bulan (Hlovate)
4. Terima Kasih, Tuhan: Kelok-kelok Jalan Guru Cemerlang

No. 1, harga pasaran rm2+, tapi untuk KLIBF, jual rm10 only. Isi dalam dia macam bagus, so aku ambil la. Kalau nak, cari booth 'Kampung Melayu Melaka' macam tu la.
No. 2 dan 3 adalah novel dari penulis yang sama, aku suka penulisan dia (lain kali aku cerita). No. 3 tu dah lama pun publish, tapi tak pernah baca. And for sure ada diskaun gak(20% and 30%). Actually dah agak lama tak beli novel melayu (ye ke aku ni? ntah :p)
No. 4 untuk persediaan kot, haha :D Ambil kat Utusan Publishing (bukan ambil free, bayar ar)

Beli banyak2, padahal 'An Atomic Romance' ngan 'Green River Daydreams' yang hari tu pun tak habis lagi, haha :D


And malam plak, sambil aku ngadap 'Rooftop Rant', dapat mesej
'how's today?'
And aku simply answered
'pwtc'
And the messages went on, something like.... (sudah ada tapis2 untuk tuntuntan umum, haha :p)

'ko beli buku ape?'
'penulis nama Hlovate, pnah dengar'
'aku mana baca buku omputeh'
'malaysian la, bahasa campur2, sangat sempoi'

'tadi aku nampak penulis yang aku ikut dari dulu'
'shakespeare?'
'gila ko, yang tu dah mati'
'mana tau kot ko nampak roh dia ke'
'haha.. yang ni aku ikut dari zaman sekolah, dari cerpen 'kerana manisnya epal', dalam majalah fokus (pinjam kat ila tu), then cerita sambung2 dalam utusan 'tunggu teduh dulu' ni sume time sek dulu, the rest panjang lagi'
'samad said ke?'
'yang tu aku tak ikut, tapi ambil tau je.. ko tak pasan kot'
'FT ke? kalau tulis dalam majalah antara dia and hm tuah la. yang aku pasan ko memang suka baca sastera'
'aku ni macam salah bidang kan, gi amek fizik, haha.. btul la tu, FT.. aku pandang dari jauh je'
'tu makna nya otak ko balance.. aku agak dah mesti FT, tapi konfius ngan samad said. hm tuah ko baca?'
'balance apa, aku da macam benci je kira2 tuh.. baca gak.. aku ada sebeban buku dia, tapi dah bawa balik rumah semua'
'buku dia motivasi kan'
'yup, motivasi bercerita gitu la.. 'membina imaginasi cemerlang' 'nak ke tak nak' etc tapi tak dapat pengaruhi aku pun, haha'

'i missed someone la'
'A?'
'not, dia dah takde.. siyes memang dah takde.. ko kot'
'ye la tuh, ke ko rindu kat beego'
'beego pun bukan, no no'
'dah tu sape?'
'fahri'
'ko jangan ar ingat kan aku kat 'ayat-ayat cinta' tu.. orang baru ke?'
'orang lama la, fahri... tanpa ayat-ayat berkenaan, haha'


okeyh potong-potong semua.. penat dah aku taip panjang-panjang. Tak larat baca, takyah baca :D ni untuk simpanan masa depan aku jek.. and actually ayat kaler hijau sebenarnya lebih banyak dan panjang dari ayat kaler merah, tapi suda potong2 :p

p/s: seronok dapat sembang2 bila kita dapat kaitkan dengan apa yang kita suka..Untuk kawan aku itu, sad to hear that ko demam, tapi dah okey kan (eh takkan rindu aku, sampai demam kot, haha :p)







*** jangan pelik aku dengar lagu keras
bukan aku togok minuman keras
p/s: bukan selalu pun aku dengar
tak sempat bernanah pun telinga comey aku :p


'for a pessimist, i'm pretty optimist' (paramore) in the 'faculty of mind' (butterfingers)

11 comments:

kimomoto kozaima said...

yes MCR i don't love u...huhu
selelesaikan kekusutan mu di shopping complex..kompom tenang....^^

mademoiselle azieshakespeare said...

kimomoto kozaima >
shopping complex? tak bole maaa..
tu je ubat2 saya :D

ije said...

sangat jeles sb tak pandai nak mengadap novel lama2.. mudah busan. kalu ngadap blog, a daylong pun xpe. uhu

mademoiselle azieshakespeare said...

ije >
ni pun mengadap kalau best
kalau tak best, bulan2 la baru habis, ehe :D

milimilo said...

hadoy,lagu keras2 mmg xleh lyn la,secare automatiknye akan migrain..tp kalo amalkan dgr rase bole lyn kot,blm try,blm tau :)

Shitsurei shimashita said...

best wo lagu butterfingers tu...teringat zaman2 skolah dulu.

layan smua muzik coz i like (universal wo)

Eazy Izzuddin said...

huhu
luv it! lg keras..
lg time tension..
layans..
xD

cikgu_math said...

cm, kalau baca novel, paling lama pun dua hari...kalau lebih, confirm tak habis..(Tak sedap ler tu..)
Buku Hlovate belum try lagi...baru buka laman blognya...tapi dia dah clearkan tulisannya...
stated:"tunggu publish"

Cookie Monster said...

wahh novel!
lama gila tak beli novel
dlu time form 3-4 rjin bli novel cintan cintun,pastu brangan sengsorang
hihihi


*kuki mnster juge reti baca novel
:P

mademoiselle azieshakespeare said...

milimilo >
jangan layan selalu
pecah telinga, ehee :D

Shitsurei shimashita >
sy paling suka 'stolen' tuh
nape ntah...

Eazy Izzuddin >
layans kans :D

mademoiselle azieshakespeare said...

cikgu_math >
sy rekod paling lama... tak tau la
biasa beli, mesti habis.. even berbulan2, eheee
akak try link kat sebelah ni, hlovate

Cookie Monster >
time sekola dulu tak minat pun..
skang ni pun ikut mood gak la :D