Monday, May 04, 2009

mereka sangat berbeza :D

Tiga hari tak update... Jadi aku agak speechless..
Eh wordless mungkin, kerana aku tidak bercakap di sini :p (apa-apa la)




I went home actually (even minggu ni akan balik rumah terus, ehee agak suka statement ini :D) Bising-bising kat rumah, dengan mak, dengan adik-adik (kalau malas layan diorang, aku diam je :p)

Aku ada dua orang adik, dua-dua lelaki. Tapi dua-dua perangai contrarily different, sangat berbeza, sampai penin kalau dilayan :p


zaman 'jambu' mereka :p ... time aku matrik kot


Budak-budak ni sekarang form 3 and form 5, dua-dua nak ambil exam besar. Kalau tengok yang form 3 tu memang asyik dengan buku je la (kadang-kadang pening tengok nye), tapi bila petang lepas asar confirm hilang dari rumah, memula ke masjid lepas tu entah ke mana.

Lagi sorang sangat la susah nak tengok dia pegang buku (lagi la pening yang macam ni). Petang-petang balik rumah, lepas tu hilang semula. wargh rasa nak jerit je, tapi kang aku plak kena belasah, menyampah betul!


Dulu mak selalu usik nak hantar sorang kat sekolah tamil (sebab sorang ni gelap, yang besar) and sorang lagi ke sekolah cina (yang bongsu itu). I wonder kalau mak buat betul-betul macam mana eh, mesti best kan, haha :D

Diorang dua memang dari dulu tak pernah pisah dengan mak abah (untuk jangka masa yang lama la). So mereka agak manja kalau nak compare ngan abang and kakak-kakak mereka.


kalau budak ni tengok... haha :p


Dulu pernah gak aku tanya kat diri sendiri, kenapa takde adik perempuan eh? Kalau ada, macam perfect la untuk aku; sorang abang, sorang kakak, sorang adik laki, sorang adik perempuan.

But then, fikir-fikir balik, tak best kot ada adik perempuan ni. Ye la nanti aku tak boleh jadi 'that lil sis' eheh :p But this title doesn't mean yang aku seorang yang manja (agaknya sebab aku membesar kat tempat lain kot)


Time kat rumah hari tu, macam biasa la jadi tukang mengacau mak kat dapur, haha buat bising itu ini. Nak harap adik-adik? Huh aku tanya kat mana wayar pun jawapan nya 'mana tau mak letak mana' chet nama je duduk rumah.
Macam mana la mak layan diorang selama ni, penat weyh mereka dua ni nanti nak tambah ngan aku plak, haha :D







** dari petang tadi cuba taip entry ni
sekarang baru siap
kan sudah kata 'i am wordless' :p
ni pun sebenarnya bukan la nak cerita sangat
adeyh sindrom ape kah ini?


4 comments:

milimilo said...

best ape ade adik laki smpai 2org..drpd xde adik..heee..haha..kesian yg kne usik suruh g skola tamil tu..heeee..tp kalo anta btol2,msti xphm kalo tetibe die gune bhase tamil utk mengutuk..huhu :)

ije said...

haha. dulu pun penah pk nak ada kakak n adik pompuan. sekarang, xmo! aha

tehais said...

HI KAK IPAR!

mademoiselle azieshakespeare said...

milimilo >
kalau perangai ok, memang sangat2 la best, ini tak, huuu :D

ije >
cukup la dengan apa yg ada :D

tehais >
kak ipar? nak ke? huuu
depa tu budak2, haha :p