Monday, December 28, 2009

hati libang libu


pagi ke JPWPKL, kat Jalan Duta
dengar taklimat untuk orientasi 'Guru Sandaran Siswazah Terlatih'
kena nyanyi lagu negaraku, lagu wilayah persekutuan and lagu korporat JPWPKL
huu best gak lagu2 tu, first time dengar..
ye la sebelum ni 12 tahun dengan lagu negeri 33 tu, then lagu negeri perak yang tak pernah aku ingat, hee :p

actually....

tadi rasa macam hati berbelah bagi je
still bertanya pada diri, betul ke tindakan-berani-mati aku ni
betul ke aku dah ready nak berdepan dengan bermacam gaya student, budak2 KL
bersedia ke aku dengan kehidupan kat bandar besar ni?

apa pun, kena refresh diri sendiri, banyak kali...
berbisik pada hati 'this is the best choice u've ever make'
this big city promised you thousand of opprtunities for you to grab!
and yeah, i wanna grab it!

(be positive, azie :))


bila dah dapat tau sekolah mana tadi
takut la juga, sebab aku tak sure kat mana...
balik rumah terus google, jumpa la
tak jauh dari kem tentera darat, heh join tentera la lepas ni :p

tulis situ, dari rumah 8.3 km (about 14 mins)
tapi bile tengok route nye, aku rasa agak jauh la juga,
nak tolak tambah dengan jammed, and the traffic lights
and aku takde transport.. kalau guna public transport, memang akan ambil masa
Italic


and esok, nak ke sekolah pula

i'm back to school, for real :D
once again, abang akan jadi mangsa dulu sementara ni, macam pagi tadi, heee
tapi... awal2 ni bole la... penat la abang aku nak pusing2 dulu sebelum ke damansara sana
di buatnya out-station ke nanti, tak ke naya, huu....

sekarang ni, tempat dah tau, tapi rumah je tak sure lagi
(nak ulang dari rumah ni, memang susah la...)
one more thing, kena buat laporan orientasi ni nanti
tengok yang contoh tadi, punya la tebal, kalah tesis master :p
hurm... buat je la, macam mana lagi...







** aku tak cukup tidur...
semalam baru balik dari kampung, cousin kahwin
pagi tadi, pukul 5 mak dah panggil
huu awal gila mak aku ni, tapi aku postpone la dulu :p


*** pagi tadi, sempat baked pizza
prepare malam semalam
and tadi adik minta buat lagi..
'kakak, masak la pizza, orang tak sempat makan tadi'
hahha penipu punya budak, mentang2 aku takde kat umah :p
sorang ni keje mengusung buku untuk ambil lesen tu
sorang lagi pula, konon nak ajak aku gi cari beg sekolah
dia tengah kaya, berkat PMR straight A (aku kalah kat sini :p)
tapi aku dah pun kena pergi sekolah
nanti la, jumaat ke, sabtu ke, huuu...

2 comments:

AzuanBudakPandai said...

selamat kembali ke sekolah haha

mademoiselle azieshakespeare said...

ye2... harap selamat selalu, heee...