Wednesday, December 23, 2009

nervous ..


cerita posting, still ada lagi...
dan yang paling nyata dan pasti, aku adalah sangat nervous
dalam hati 'tu la ngengade lagi gi minta KL' heh dah jadi cuak plak :p

last night, membe tanya 'bagi ko mana lagi better, matrik or school?'
(sebab bebudak fizik ramai gak yang dapat ke matrikulasi)
kalau nak jawab soalan ni, actually semua benda ada pro and con
it depends on how we deal it...

tapi yang pasti, HE knows well when we know nothing
dan DIA takkan bagi sesuatu yang tak mampu kita buat
like it or not, that's what for us... just do it the best u can :)
and aku sangat bersyukur untuk katakan 'i'll be back to school'

semalam juga cousin call, tanya confirm la ni kat key el
and dia usik 'tu la sebelum ni org kate kamu gi sabah la, ulu la, tengok2 jadi orang key el... azie guna kabel besar ni'
and jawapan aku 'orang kenyit mata je kat penemuduga ritu'
hahha ni jawapan paling sengal, nak buat cane, dah memang gini la aku punye skema jawapan :p

kabel? tak pernah fikir nak pakai2 kabel ni
even sebelum ada yang offer 'kalau kamu nak ngaja kat (nm tmpat), bagi tau la, boleh tolong'
aku nak bagitau? aku kan berat mulut, heh
senyum je la masa tu... dalam hati, takpe la

ada juga yang tanya 'memang ko minta KL ke?'
sebab sebelum ni, semua orang tau, aku minta negeri 33
tetibe masa nak gi interview, aku tukar fikiran, negeri 33 jadi 2nd choice... even masa tu hati memang berbelah bagi

sekarang ni bukan masa untuk pentingkan diri sendiri
banyak benda kena fikir sebelum buat satu-satu keputusan
and harap nya ni keputusan terbaik yang aku buat...

tetibe kelua plak gamba ni, riang raya di hari raya


dalam masa aku duduk rumah (yang sangat la lama itu),
aku jadi pemikir, bukanlah seorang pemikir agung pun, tapi boleh lah untuk diri sendiri :p
dah sampai masa nya untuk aku duduk dekat rumah
to hear her, laugh with her, talk to her...
sebelum ni, i don't have such opportunities
memang la adik2 tu ada, tapi lady bile bercerita dengan lady, kan lagi seronok :)

when u become the only daughter, u'll know...
ye la, kakak pun dah pindah, jauh...
tinggal aku dengan abang and adik2 yang kadang2 boleh masuk tahap kambeng2 gurun ni, heh
they are colors of my life, love them... (even i won't say this :p)

bile fikir duk KL ni, yang buat aku seronok
aku boleh teruskan aktiviti rayau2 aku, heh...
and still mahu ke library, banyak lagi buku2 kat sana yang belum aku baca :D

and one more thing, a reminder, perhaps
next year on february, ada appointment with specialist kat HKL
bukan penyakit kronik pun, tapi better get to know about it
doc yg check mula2 tu kata ok, tapi sebab aku kate agak risau, so dapat la the appointment, hee

that's it... next week baru boleh tau sekolah mana
membe kata kalau nak tau awal, call la JPN
tapi biar lah, baru la surprise
life kalau takde kejutan, boring gak




*** masih banyak yang perlu difikirkan
masih banyak agenda yang belum terlaksana...

dalam dunia ni
terlalu banyak lagu yang ingin aku nyanyikan
terlalu banyak puisi yang ingin aku lafazkan
terlalu banyak tempat yang ingin aku jejaki
terlalu banyak potret yang ingin aku lakarkan
terlalu banyak perkara yang ingin aku lakukan
tapi... banyak kah waktu untuk aku
-azieshakespeare


4 comments:

Eazy Izzuddin said...

dalam famili
ku ade sorang sahaja adek perempuan..
yg len sume laki..
xD

ije said...

biarkan kejutan menggembirakan hidup kita. ehe.

mademoiselle azieshakespeare said...

Eazy Izzuddin
> ni mesti atr pembuli dat only sista, hee

ije
> btul2... kalau slow flow je x best gak

mademoiselle azieshakespeare said...
This comment has been removed by the author.