Saturday, March 28, 2009

apa kamu buat ha?

hajat hati yang tidak kesampaian
(cewah macam apa je statement :p)
sebenarnya tadi cadang2 nak main kira bintang dalam gelap
tapi time aku kelua blok, tengok atas..
langit tidak berbintang~
uwh aku keciwa :p aku tak dapat kira bintang
(aku sangat rindu untuk kira bintang.. selalu buat time matrik dulu)


so tukar plan.. pergi ke satu port dekat2 blok yang aku agak suka
(orang tak biasa lepak sini, sebab tempat ni atas bukit and mengadap jalan kat bawah)
aku tengok kampus aku yang tak berapa nak gelap :p
yang ada hanyalah lampu2 emergency, lampu2 jalan
kolej2 memang gelap (kolej2 yang nampak dari mata aku je la)

nampak tak kerusi buruk tu?
itu kerja aku.. sebelum ni, kerusi tu tersadai lemah
satu petang tu, aku betulkan.. dudukkan dia cantik2
time tu kawan aku tengok je, bukan nak tolong.. bila dah ok, bole dia duduk
chet punya membe


ok.. aku tak duduk kat kerusi tu, sebab basah.. petang tadi hujan
tapi di situ aku dengar suara budak2 laki melalak
ahaha kelakar betul.. terjerit2, entah lagu apa :p
(blok aku dengan blok lelaki jauh juga la)



[sekarang dalam mood mahu menaip panjang.. tak panjang mana pown :p]

hari rabu dan khamis nanti, insyaAllah ada pameran untuk final project kami
(projek mengenai etnik dan budaya itu)
poster pameran dah pun ditampal keliling kampus
uwh rasa tak sabar pulak, ehehe :D

so siang tadi kerja aku mengadap kertas2 ini


ini label barang2 display untuk pameran nanti
biskut sedap itu untuk orang lapa, ahah :p


kerja aku senang je
gunting label2 tu, buat border sikit, then balut pula dengan plastik


ini rupa dia bila dah letak border.. border yang menyakitkan mata :p

then kena balut dengan plastik pula
kertas A4, kalau balut terus dengan plastik adalah tidak cantik
(sebab lembik)

so aku alas dulu dengan kotak cadburry
(berguna juga aku simpan kotak ni eh.. entah bila beli pun tak ingat)


kotak cadburry yang sudah bertukar rupa :p

then gunting, bagi smart2 sikit.. balut la dengan plastik
(balut macam kita balut buku teks sekolah dulu, eheh)


ini rupa akhir dia.. teguh dan berkilat :D
(tangan yang teliti macam aku je bole buat ni)


owho tak faham istilah yang di guna?
tunggu pameran nanti, aku ambil gambar banyak2 eh





***tadi ye ye je la aku tunggu 8.30
(kunun2 nak tutup lampu la)
ada 2 minit lagi, aku relaks la dulu
then plop~ gelap.. hah? sudah ditutup?
depa tutup suis utama la tuh
kat luar bising2
takut la, itu la.. sabar je la, eheh
then diorang buka semula jam 9.50
(lebih sejam kami tanpa elektrik)
seronok gak dalam gelap
tapi agak cuak coz tak bole buat apa

**malam ni kena google2 banyak benda
adeyh baru nak tidur awal


4 comments:

Chekgu BaniHassim said...

satu kolej support earth hour ni ek??
bagus2...

mademoiselle azieshakespeare said...

Chekgu BaniHassim >
tu la, kami ingat kan
pandai2 sendiri je

Khairulnizam said...

romantic ar kerusi tu..hehhee

mademoiselle azieshakespeare said...

kerusi dalam gelap...
da nak patah pown, eheh