Monday, March 30, 2009

if only i can tell (entry caca marba tanpa tujuan) :p


tajuk nye seakan mahu berjiwang2
tapi aku tahu, aku tak mampu
uwh.. aku kagum sama mereka
sama mereka2 yang bisa saja buat aku terbang
:small_boy_14.gif:
perlukah aku panggil 'sisi lain'?
sisi lain.. tolong aku *menjerit tanpa hiraukan orang lain*
tak perlu.. sisi lain ingin berehat
:vv51.gif:penat katanya.. melayan aku yang tak keruan
baik sisi lain, aku akur..
maaf kerana buat kamu sama tak keruan


:fire_guy30:andai boleh saja aku lafazkan..
mungkin tiada telinga yang menadah

andai boleh saja aku lafazkan..

dia mungkin tidak peduli

suara kecil dari hati kecil ini

andai boleh saja aku lafazkan..

aku tak ingin melafazkannya

kerana aku ingin jeritkan pada dunia

andai boleh saja aku lafazkan

[aku tahu aku tak mampu]


:vv18.gif:sisi lain, lihat..
aku masih boleh teguh tanpa kamu
sisi lain..
terima kasih.. kerana selalu ada
di kala aku tak mampu untuk tersenyum
walau selalunya, kamu juga tak mampu buat aku tersenyum:small_boy_6.gif:sisi lain..
maafkan aku, selalu saja buat kamu pusing
yang pasti.. aku perlukan kamu selalu..
seperti juga aku perlukan dia
dia yang tak mampu untuk aku lafazkan kata2
dia yang hanya mampu untuk aku hantarkan signal hati dari jauh
(sungguh aku ini tidak terbantu, kan?)
:fire_guy20:sisi lain.. jangan katakan dia bertuah
kerana bisa menjadi subjek yang aku fikirkan
[mungkin saja dia bertuah, entah aku tak pasti]
aku bukan jatuh chenta wahai sisi lain
terlalu jauh untuk itu
tiada bunga2, tiada awan2.. tiada tiada!~
(jadi rasa apakah ini?)
:vv14.gif:hey sisi lain!~
jangan ketawakan aku
[kalau mahu ketawa, sila ketawa diam2.. aku tak mahu dengar dekahan kamu]
aku memang sangat helpless and hopeless
bila ini terjadi....

:fire_guy29:p/s: sisi lain adalah satu sisi di dalam diri aku sendiri
yang selalu bermonolog bersama aku
di saat aku tidak terbantu, di saat aku hanya inginkan dia




:fire_guy2:** okey... aku tak tahu siapa dia
pelik? aku memang pelik :p
entah dari mana dia muncul, aku juga tidak pasti
penuh dengan ke'tiba-tiba'an
(boleh aku guna perkataan macam itu? ehehe)


***baru mahu dengar 'shoots and ladders'
dia sekat2.. tekan next
dengar la 'fall for you'
huh! kenapa lagu slow2 neh
urgh
:fire_guy5:entry ini terasa sangat munguks
(maaf atas perkataan kasar ini)
sangat caca marba dan sangat tidak keruan

2 comments:

milimilo said...

saye pun ade sisi lain kot..kot je la..heheh

mademoiselle azieshakespeare said...

milimilo >
semua orang ada kot
kot juga, ehehe :p