Tuesday, March 17, 2009

bau yang mengingatkan aku pada masa lalu


bau... macam-macam bau kita boleh hidu

(as long as hidung kamu tak tersumbat ;p)

bau wangi, bau busuk, bau yang menyakitkan.. etc



balik kelas tadi,
ada satu bau
yang membawa aku jauh dari realiti sekarang
mengingatkan aku pada zaman riang ria dulu
satu masa yang akan selalu aku rindu


adakah ini rumput?
source:flickr


yarh bau rumput.. bau lepas rumput kena potong
tadi ada orang potong rumput and it reminds me of

:
:
:


kami... selalu tengok pakcik tu potong rumput dari jauh
kami pandang dari jauh, sebab takut kaki kena potong dengan mesin tu

tapi dalam hati, kami tak sabar
tunggu pakcik tu siap

tau kenapa?
sebab bila pakcik tu dah siap
kami akan sapu bersih rumput2 tu guna penyapu cakar warna hijau
yang seronok nya, bukan menyapu..
tapi bila dah siap menyapu
kami akan sapu, dan bentuk kan jadi bukit

kalau rumput banyak, bukit tu
tinggi lar

then bila bukit rumput dah di bina, kami berdiri dari satu jarak

pandang bukit tadi, and lari ramai2 sambil menjerit

lari dan lemparkan badan atas timbunan rumput tadi

seronok... seronok sangat :D

(lebih seronok dari main kejar2... baring atas rumput jarang2 nak ada)


tapi lepas tu kena kumpul semula untuk buang kat belakang rumah
(ahaha saja buat bany
ak kerja)


tapi tu semua cerita dolu2
da lama sangat, entah darjah berapa pun aku dah tak ingat :)
*kami = aku dan kawan2 sebelah rumah

biasa nya pakcik tu akan potong rumput rumah makcik aku and rumah sebelah

so kami punya kerja la lepas tu, sapu sama2.. main sama2 :D

sekarang rumah mak sedara aku tu dah takde rumput sangat dah

(kalau ada, aku main lagi kot, ahahah ;p)


rasa macam nak lari2 kat sini... source: flickr


ouwh... menjadi budak kampung itu memang sangat seronok :D







*** malam ni ada dinner fakulti

adakah aku akan jadi waheeda?
or datin siti nurhaliza?
ahahah tunggu dan lihat lar :p
** ada membe kata camni
'tak saba nak tengok ko'
dan aku tak sanggup dengar statement itu



7 comments:

Shitsurei shimashita said...

i love green..fresh and make me sailing.
i am sailing, i am sailing..lalalala

Shitsurei shimashita said...

jadilah azieshakespeare atau ala2 zaman Lady of Orange gitu..

Mr.shari said...

sy ske igt kenangan dlu2,krn tu blh mengajar kita erti khidupan:)

mademoiselle azieshakespeare said...

Shitsurei shimashita >
green is not my fav, uhuhu
(bcoz i love rainbow :p)
lady of orange? kami nye tema purple lar

Mr.shari >
yup... learn from experiences
diri sendiri and dari orang lain

Chekgu BaniHassim said...

aku suke bau marker pen...
bau marker pen yg whiteboard tu...kalau bulih nak bau hari2..
:)

atok said...

cam best je lompat atas rumput tuuu.
nk try gak la nanty.
eheh ;PP

mademoiselle azieshakespeare said...

Chekgu BaniHassim >
marjer pen?
harus la tu untuk seorang cikgu
;p

atok >
try la, memang best..
:D