Monday, March 30, 2009

makan-makan itu memang seronok


semalam hari ahad.. hari ini hari isnin
(macam orang tak tau je :p)
semalam, buat kira2 duit2 yang telah keluar
(masih tiada istilah masuk.. hulur2 dari abang ada lah :p)

kira2 semalam mostly on foods
itu biasa sebab aku makan setiap hari :)
tapi luar biasa sebab jumlahnya yang agak banyak

then aku review balik jadual pemakanan minggu lepas
(poyo.. sejak bila entah ada jadual :p just catatan shj)
hari isnin macam biasa, makan kat kafe.. standard rm2.50 to 3.50
selasa.. tiga sekawan datang bilik aku,
siapkan presentation subjek kaunseling
then diorang ajak makan kat luar
sebenarnya aku tak berapa biasa dengan diorang
so aku ajak sekali membe lagi sorang
dia kata ok (ok ok.. bole jek..)
time kitorang nak keluar, dia kata tak jadi coz ada budak blok ajak pergi kafe
aku bengang sebenarnya, tapi lantak ko arh

then sampai la kami di luar, makan ini ..


mahu tahu di mana? di sini (klik la dengan rajin nya, ahaha :p)

BBQ chicken.. kata nya 100% use olive oil (more menu, klik link tadi eh)

diorang bawa kupon, so dapat la harga yang boleh tahan sikit


rabu.. makan secara ala kadar

esok nya, khamis.. membe yang lari tadi tu
tetibe ajak kelua..
yang agak sakit hati dia taktau nak ke mana

(hurgh!~ kenapa aku begitu bersabar?)

so keluar lah kami, tanpa arah.. ahaha :p


ke sini pula.. waiter hari tu bekerja dengan pantas
(tak macam yang sebelum2 neh)


dan pastinya sangat cumeyl, ahaha
maen jeling2 tak bole bla langsung :p

habis duit aku di situ..


time kelas hari jumaat, sorang membe ni tanya

'azie pernah rasa big apple donut?'

jawapan aku 'entah.. dunkin punya, pernah la'

then dia cite2, sedap la.. murah la
okey aku tak tergoda time tu, sebab aku dah pun kenyang :p


got it here

nanti balik umah, ko buat ar donat tuh..
then letak ape2 kaler ko nak :p

guna sirap.. milo.. coklat..
nak kaler putih, ambil susu tepung budak2 kecik tuh

tak pun cari kat bakery bawah tuh (ada ke ntah)



sabtu and ahad aku buat perintah berkurung
hanya makan apa yang ada dalam bilik (padan la dengan aku :p)
habis biskut dalam tin.. so esok2 kena cari stok semula





**balik umah ar minggu neh
bising2 kat dapur ngan mak best gak
(jadi tukang pot pet je tau nye :D)


9 comments:

milimilo said...

donat big apple sdap ouh..bolehla lyn..huhu

mademoiselle azieshakespeare said...

milimilo >
ow ye?
nanti la try :D

ijechan said...

xpe.. habis duit utk mkn. utk kita hidup gak. uhu. ayat sedapkan hati~ ehe

Chekgu BaniHassim said...

lame tak makan pizaa...
nk kene pekena jugak nih...
huhu

mademoiselle azieshakespeare said...

ijechan >
memang sedap hati mendengarnya
eheh :p

Chekgu BaniHassim >
pi la.. sedap tuh
european sensation ka ape ntah skang ni

kirana said...

Baru minggu lepas pekena pizza... Rasa2 mcm nak pegi lagi next weekend. Sapa nak ikut angkat kakiiiiiiii?????

Monster La La Land said...

waaaa
sedapnyaa makanan!
maw itu.maw itu.
hahahah
big apple memang sodap
tapi ta pena makang lagi
hihik

atok said...

sdapnyeee.
da la tgh lapa neyh
huhu

mademoiselle azieshakespeare said...

kirana >
waaah tiap2 minggu makan piza
ta bole, ta bole..
kang abeh duit, eheheeh :P

Monster La La Land >
ika.. nanti kite gi try sama2 eh :D

atok >
sila2.. sila jamu mata :D