Thursday, March 19, 2009

isi rumah seakan memanggil ku pulang

semalam dapat mesej dari abah.. actually dah agak lama abah tak bagi mesej..
nak tau apa abah aku bagi? ini dia.. (aku taip semula tanpa edit ape2)

"Hingga 11 mac sebanyak 8,206 saman dikeluarkan JPJ kerana penumpang kereta tak pakai tali keledar belakang-Kosmo"

ahah abah memang informer kami :D
then malam tu abang plak call, dia bagi salam then bagi kat budak kecik

'ello' suara itu budak :p
'ello.. sape ni?'
'sape ni'

'adik ke?'

'adik ke?'
'dah makan?'
'makan? haaa'
:vv1.gif:
cot cet cot cet..

aku konpius.. aku cakap ngan sape?

suara macam abang nye, tapi apesal lancar sangat?

biasa adik yang suka cakap kat tepon


tetibe dengar suara abang aku

'mu'az, dah... babai2'
hah? aku cakap ngan mu'a
z?
serius aku terkejut
sebab mu'az yang aku tinggalkan dulu cakap tak berbutir pun
tetiba semalam sangat lancar ikut ayat2 aku
dengar la suara dia
'babai'
aku jawab 'tanak tanak'

dia jawab 'tanak tanak'

aku ketawa
dia pun ketawa

ahah so sweet la u

rasa nye ending tu abang aku yang off kan the phone :p


itu cite budak2 kecik kat umah aku
anak2 kakak aku

the only cucu for mak and abah (buat masa ni :D)

the only anak2 sedara untuk abang, aku d
an adik2..
:vv8.gif:
macam budak2 nak gi kelas mengaji
(ini keje maklang dia, pakaikan tudung and kopiah.. eheh :D)

aku rasa nak balik rumah.. isi rumah seakan memanggil ku pulang
dah lama tak balik, sebulan dah kot.. weekend je mengadap assignment
nama je rumah dekat, tapi tak balik2.. uhuhu

aku nak balik, tapi....
tadi ada mamat satu course tahan membe aku (mean ada aku sekali ar)
dia cakap cam ni
'aku dah masukkan nama kita semua untuk program weekend ni'

oit aku taknak pergi, aku nak balik rumah
memandai je letak nama orang buat apa?
program macam ni prihatin sangat ar ko letak nama kami eh!
kami
'takde kenderaan' untuk pergi
(ini alasan yang mereka beri pada kami bcoz sebelum2 ni kami di anak tirikan)

okey stop the protest :p
actually aku dah tau pasal program tu, awal lagi
'Program Peningkatan Kebolehpasaran Pelajar 2009'
(ini part untuk final student yang paling tak seronok)
seminar itu, ceramah ini..
aku dah baca tentatif and ni poster nye (i got the email lar, tapi buat taktau je)


aku ada bulat2 kan kat gamba
warna merah >FPend bermakna Fakulti Pendidikan
warna kuning > Latihan Industri? kami mana ada LI lar, praktikal pun dah lepas

(LI kami ialah Latihan Ilmiah which is the time spent untuk tulis tesis.. juga sudah lepas)


serius semua gempak2.. tapi aku nak balik umah ar... waaaaa

10 comments:

jiji najiy said...

hehehe...
praktikal ngn LI kan same same

mademoiselle azieshakespeare said...

nope...
untuk kami, ianya lain
(kes lain drpd lain)

jiji najiy said...

cane tuh??

Shitsurei shimashita said...

jd ker balik, balik jgn tak balik walo kejap janji terlepas seksa di hati. kerja skolah anytime leh buat.. mcm x biasa jer..lalala

Chekgu BaniHassim said...

pulanglah sekali sekala...
selagi dorg masih ade...

utamakan mane yg lebih penting...
penting tu...

::LiYa:: said...

balek rumah kaih!
1 rumah rindu2an tuh...
lya every wik balek kot...
smpai housemates bising2 da...
=p

ijechan said...

alalla.. comelnya they all pakai tudung n kopiah!

syareena said...

seblm kawin mmg sgt best ade anak buah ni, tp klu dah kawin ade anak sendiri lagikss berganda bestnye hehe

mademoiselle azieshakespeare said...

Shitsurei shimashita >
ye ye.. maybe belik gak..
taktau lagi :)

Chekgu BaniHassim >
family saya sangat penting..
mengatasi segala nya, eheh :p

::LiYa:: >
sebelum ni pun memang selalu je balik
tapi final sem ni, keje tak terkejar :D
syok ar lya.. balik je keje nye :p

ijechan >
tu la keje maklang die :D

syareena >
ni yan macam nak kawin,,
eheheh no no :p

mademoiselle azieshakespeare said...

jiji najiy >
dah tambah sikit kat bawah tu :)