Thursday, March 19, 2009

putus fius aku....

aku sudah siapkan kerja2 tentang 'orang asli jakun' itu
rasa nak joget2 jek:small_boy_2.gif:(joget untuk sementara waktu sebab ini baru fasa kedua)
(fasa pertama time draft hari tu)


tapi hari ni sungguh2 mencabar tahap kesabaran aku, menunggu sepanjang hari..
pagi2 menunggu pendrive dari kawan2 TESL (diorang buat final editing)
sampai tengahari, aku dah siap lunch.. baru dapat pendrive tu

lepas tu pergi jumpa member lagi sorang..
nak kena tukar format 'words to PDF'... and susun semua gambar2 nak burn dalam CD
tapi gamba2 tu ada yang tak cukup..:small_boy_1.gif: so kena tunggu dari lagi sorang ahli kumpulan
(kawan pendidikan khas -dia yang save semua gamba2 dari muzium)
sebenarnya dah minta emailkan tengahari tu, tapi dia bantai nye tidur (uhuh sabar je la aku)

malam lepas maghrib baru dapat gambar2 tu, and nak kena hantar CD
CD kena hantar kat fakulti, macam aku selalu naik time weekend tu
tapi sebab malam, takde sape yang nak gi
so terpaksa la call 'en.biru' minta tolong ambil kat kolej
en.biru kata boleh, tapi lambat2 sikit la.. maybe after 10

dengan sabarnya, aku tunggu lagi
:small_boy_15.gif:jam dah lepas pukul 10, but still takde bunyi
aku dah agak2 cuak, dalam 10.50 aku call balik..
en.biru kata... 'okey jap lagi saya sampai kolej, tunggu kat bawah eh?'
lega sekejap...
:small_boy_4.gif:
:
:
:
eheh ini part untuk hari ni yang paling aku suka (ayat kenyataan yang sengal)
jumpa en.biru di bawah.. dan semestinya dia pakai baju biru, eheh :D

jangan tanya kenapa aku suka
it's just an attraction.. aku tak pasti apa... tapi rasa cam (undefined.. ahahah sowi)
:small_boy_14.gif:[hanya rasa mahu terbang]


kalau aku cite kat cik sahabat sorang tu, mesti dia dengki
nak tau dia akan cakap ape?
"best la ko, bole usha2 orang.. aku ni kena jaga hati cik abang tu"
ahahah itu adalah statement dengki yang di cover2.. takpe aku faham :p

aku ni pun, just tengok je..
sampai sudah pun, tengok je.. dari jauh..
dari satu sudut terpencil
:small_boy_6.gif:nak suruh aku make the confession?
aku sangat yakin dan pasti, aku tak mampu...


okey stop that jewa2.. cukup lah fius aku terputus tadi, hiks
then tengah malam sikit, semua sibuk tanya
'macam mana CD? ok ke? dah di amek ke?'
hey.. kamu boleh bergantung kepada aku, insyaAllah..
aku akan terus memberi kerjasama yang baik
walaupun aku bukan ketua, walaupun nama aku disenarai terbawah..
aku akan jalankan tugas aku sebaik mungkin, insyaAllah


lepas ni kena fikirkan untuk pameran pula
markah kami banyak depend kat sini nanti
tadi da ada yang minta aku book kan barang2 kat panggung seni, untuk pameran tu nanti
then lagi sorang kata maybe kena pakai baju etnik yang dikaji tu
baju tu dah ada, sewa nya rm20 sepasang.. tapi taktau lagi nak sewa berapa (kami berlima)
dan satu soalan diberi..
'azie boleh pakai?' hah? aku lagi? (sabau je lar...)
:small_boy_11.gif:tapi kan, aritu suruh aku jadi usher.. so boleh la skip ni, eheh
[sebenarnya aku tak dapat bayangkan baju etnik diorang ni macam mana]
kalau jadi usher, bole melaram sakan2 sket.. ehehe


p/s: cumeyl tak emoticons neh? eheh bantai jek masukkan yg boys :p
tapi.. cane nak masukkan kat tempat comments eh?
(adoit tak abeh blaja lagik)






**esok siang (khamis),
nak temankan cik sahabat kelua jap
kata nye nak cari tudung merah menyala
untuk dinner kolej ahad ni
aku nye 'persalinan' dah setel :D..
**and this weekend, maybe balik umah
sebab 'isi rumah seakan memanggil ku pulang'
esok aku cerita tentang ini eh

7 comments:

Chekgu BaniHassim said...

tgh nk setelkan assgmnet ek??
group assgmnet??
huhu...byk2 sabar..

kalau buat keje ramai2 cenggini laa...
silap haribulan jadi keje individu..
kene pandai2 la ye...

mademoiselle azieshakespeare said...

a'ah group assignment, which is yang paling mencabar dalam empat taun ni, ehehe
tapi ok la, diorang yang lain tu pun da mainkan peranan masing2 :)

ijechan said...

bestnya ada dinner.. confirm persalinan menawan. nt snap pic byk2 k~ =)

= NAMA MEK NADIA = said...

urm.. cute gmbr2 yg awk guna tu..
buat sendiri ker??

kirana said...

Comey sesgat anak2 katun tu...tuan pnye katun pun msti comey jgak, kan?

Cakap ttg kegilaan pada kat kaler baju nih, ...kirana akan cite kat blog. Nnti check la kat blog kirana, ok?

philoColy said...

slm sggh,

org asli jakun..
haha..
good term dear..

mademoiselle azieshakespeare said...

ijechan >
ije takde ke?
persalinan? xtau la nak kate menawan ke tak, uhuhu... snap2 itu mesti, eheh :)

= NAMA MEK NADIA = >
tak... install dari mane ntah,
lupe lar :p

kirana >
tuan punye katun tak comey pown, eheee

philoColy >
singgah2...
itu tajuk assignment kami