Tuesday, March 10, 2009

kamu memang bole pakai instinct :D

instinct.... owh aku suke itu..... sangat suker :D
kamu suke? kalau ya, kamu bole jadi geng aku, kite janakan instinct dgn jaya

i have some story bout the instincts :D
first story was last year, i'm planning to go to johore
that time, i've bought the ticket.. just waited for the bus
tapi tetibe, rasa macam tak sedap ati... rase macam ada sumthin akan jadi
so i've called my fren and said 'aku tak jadi gi sana'
then terus balik umah....
kat umah, malam2 sikit ada berita kemalangan, bus yang otw ke johor
bus tu maybe bukan bus yg aku akan naik, but nobody knew :)
[eyp kau ingat tak, yang 1st time aku x jadi gi sana... but then bile da ok, aku sampai gak.. lain masa.. aku kan traveller tegar :p]


another story this sem.. aku ambil subjek bahasa arab
kelas ni petang isnin and pagi selasa
but last week, kami dapat berita ustazah da selamat bersalin, so ari isnin takde la kelas
hari selasa aku ketiduran, tak sedar.. dan tentu nya aku tak pegi kelas pagi selasa tu
tapi hati aku kata 'tak payah risau'
(aku takde rekod ponteng kelas eh setakat neh ;p)
semalam cuti, so for sure.. xde kelas gak
semalam sebenarnya aku tak bole tidur, lepas subuh pagi tadi baru nak mengantuk
so bayangkan la aku akan bangun pukul berapa
dalam ngantuk2 tu, tengok jam... da pukul 8
kelas pukul 8, rasa macam nak skip je.. tapi hati aku kata 'sila bangun!'
sampai kelas.. i was late for half an hour, ustaz baru yang ajar
buat muka slumbe, tarik kerusi, duduk, buka buku, dengar dgn tekun... eheheh
masa kelas nak abeh, ustaz tu cakap 'ini kelas pertama saya'
dalam hati aku menjerit
maksud nya last tuesday takde lagi la, maksudnye instinct aku memang bole pakai
padan la aku tak risau, yeah :D sangat suke.. takde lagi rasa serba salah
(sebenanye nak tanye kat budak sebelah, tapi dia sangat seronok sengguk2 :p)
owh subjek ni aku ambik sorang2, membe2 da ambil subjek lain





** life in university is not that hard
make sure kamu tau 'cara' lecturer kamu
kalau dia jenis cengeng, be careful
kalau dia baik, sila jangan ambil kesempatan
kamu mesti hormat mereka

[dalam hati aku....]

aku kan super duper senior
(yarh ini kenyataan.. aku sorang je
4th year student dlm kelas tuh ;p)

9 comments:

Shitsurei shimashita said...

saya pun suka instinct nie tp mcm biasalah kita je yg tahu. citer kat org kang x caye plak, let us generate our instinct together...tuing..tuing..

PJ selamba said...

saya pun suka basic instinct...
ada sharon stone ber.... erk..!!

cik afeera said...

yer saye ingt kesah itu :) ur good instinct....n thanx god 4 da instinct...kalo x....'mgkn' aku akan kehilangan seorang sahabat :(

mademoiselle azieshakespeare said...

Shitsurei shimashita > ye ye.. tak bley cakap kat org.. once da lpas bru bole kasitau...
tapi still org tak caye gak arh lpas tuh, pasrah ;p
nak generate together? kna buka persatuan ar nanti

PJ selamba > ape neh? tak paham
ahahah ;p

cik afeera > owh kamu sayang pada aku eh?
ehehe gile perasan nye statement

piNky LuCiA said...

waaa.. ade gak eh gitu.. main pakai3 deria ke6 gitu.. canggih nya..

Chekgu BaniHassim said...

kdg2 instinct ni mmbantu...
membantu membuat keptusan..
kalau dah nekad, ikut maluri dan tawakkal je...
insyaAllah...

mademoiselle azieshakespeare said...

piNky LuCiA > canggih? eheh kdg2 bole la nak pakai...
tpi x bley bgtau org ;D

Chekgu BaniHassim > yup...tawakkal bile da usaha and doa

cik afeera said...

yer!!saye sayang kamu!!!heheheheh

mademoiselle azieshakespeare said...

ouwh aku sayang kamu juga
waaah gile gedik plak rase nye ;p