Sunday, March 01, 2009

kegilaan sebenar


entry ni ditaip atas dasar suka2 hati
takyah paham pun takpe
;D

hari ahad yang full ;p
bangun pagi2, da tu tak bole tidur.. kesian btoi aku neh..

then tengahari tadi aku kua
saje nak ambik angin kat luar, sambil2 tengok orang ;)

actually masa turun tu, tak tau pun nak ke mana
tetibe je da sampai sini



tetibe? terima kan je la, ahahah ;p

mana mahu pergi?

and arini baru aku tau satu fact ni
yang kite bole redah ke jalan masjid india dari sogo
uwh kuno betul rasa nye, nape arh xtau dari dulu ;p
(gelak la gelak la...
actually aku tak suke masuk mall besar2, tadi pun masuk tak sampai setengah jam)


then jalan2 lagi (tanpa membeli apa2)
kunun nye nak cari baju untuk dinner, tapi xde yang berkenan
(ya... aku sangat cerewet)
sampai la di sini, sambil bersorak ~
mari menderma duit anda, ahahah



apa lagi yang aku cari kat sini?
ni la... plastik2 kaler ungu + laen2 ;D



tapi that time, still tak puas ati coz beryl's belum dapat
so teruskan jalan sampai jumpe
yeaaaah ;p



ini la bentuk coklat beryl's tu
aku suke kotak tepi die warna merah, it's for almond
actually yg kotak kecik tu memang da ada kat bilik
just nak compare ngan yg besar
kotak tulis ghana tu aku tak tau apa rase die
saje nak try
ika, nak eh? amek ar ;p

then ada kedai buku
aku memang tak bole tengok benda2 neh


old books yang dijual dengan harga murah

abeh bersepah buku orang tu aku kerjakan
then amek la
1. an atomic romance -cambeh jek bace blakang die
2. green river daydreams - diambil atas dasar tak penah baca buku dari china
3. majalah nur -majalah yg aku nak takde + kat cover die ada tajuk
'saya tercabar untuk sebaris dengan lelaki' uiyo ;p



sebenarnya kan,
buku yang aku beli dulu pun ada yang tak abeh bace lagi
yang ni taktau bila aku akan buka plastik tuh...

tadi masa nak balik, baru aku perasan yang aku tak makan
eisy, memang ar..
pantang jumpa dua benda ni
1. coklat
2. buku
kalau jumpa dua benda ni (especially no.2)
memang aku bole lupe banyak benda
aku bole abeskan masa berjam2 just nak belek buku
kalau ada membe, for sure aku bole tengok muke bosan die
waaaa sowie... aku tak ajak ko da ;p
(kegilaan kita tak sama, ko kan suke tengok baju... layan kan je la)




** right now, i need the rest
aku nak tidur awal
coz esok nak bangun awal gak

*** minggu ni ada test
hari khamis and jumaat
urgh menakutkan ;p

6 comments:

Chekgu BaniHassim said...

jalan2 kl ye??
heaven la kalau suke buku...
kedai buku mamak berlambak2...

aku tak suke jalan2 kl. sbb selalu sesat...
hampeh!

ijechan said...

hoho.. sakan beli coklat n buku!~ ije pun suka lepak kedai buku. bau buku best!~ erkk

Shitsurei shimashita said...

lain kali makan dulu, kang kna gastrik sape yg susah diri juga yg susah.
dah sakit xleh makan ceklat dan baca buku coz pening2 (low blood). ni doktor yg cakap bukan saye,saye tukang sampai je. hehehehhehe

mademoiselle azieshakespeare said...

Chekgu BaniHassim > kdai buku mamak? memang berlambak, tapi dioran nye susun atur cam pelik sikt, eheheh (ruang cukup2 ;p)
jalan2 kl skang ni x beh, coz ramai org 'luar'

ijechan > bau? tak penah cium plak, eheheh ;D

Shitsurei shimashita > bole sampai low blood ke?
okeyh lpas ni makan dulu, tapi makan coklat... bole? ehehe

cik afeera said...

asek makan cekelat jerk [-(

u know what....cekelat y u bg kat i tu kan....ader lagi 1....hehehe....len kali u bleh bagi lagi lar....sbb i makan berjimat cermat...hahaha


beb...pasal buku tu kan.....aku pon sgt suke kan buku....u know....mlm td umi marah i sbb x iron bj abuyah (alasan utama : angah penat) tp hakikatnya i nak bace buku~!!hahahaha...gile sengal~!!huuuu..penat mcm mane pon...bile nmpk buku,mmg xleh nk control...hukhuk...smpy t'tdo ms tgh bace...huuuuu....

mademoiselle azieshakespeare said...

x abeh lg ke?
aku da siap beli stok laen lag, uhuhu

biasa la kn kite bc smbil pejam mata
kdg2 pen pun bole tegak skali, ahahah ;p