Sunday, March 22, 2009

penuh dan agak sarat

aku balik (kelua dari kampus).. tapi tak sampai rumah
bole ke masuk dalam kategori balik? ehehe :D

pagi sabtu, abang ambil kat komuter (ada sama mak, adik and anak sedara aku si mu'az)
then terus ke shah alam (seksyen 18)
gi rumah pakcik aku, bising2 dengan sepupu2 yang sebaya dgan adik2 aku
(aku takde adik pompuan, so dorang la adik pompuan aku :p)
siap suruh ajar addmath lagik :)
layan kan je la.. tapi bile suruh ajar bio, aku surrender
(aku tak penah belajar bio, so tak berani nak ajar.. SPM dulu pun tak amek bio)


dari shah alam ke PJ
rumah sepupu (dia baru pindah situ, and aku tak penah dtg lagi rumah baru tu)
lunch kat sana... bising2 lagi
aku jadi diam di sini sebab menikmati makanan2 rumah, eheh :D
bak kata yang (my cousin itu) makan untuk stok dua hari, ahahah
ada udang paling besar pernah aku makan setakat ni
so mana bole tahan beb :p

then dari PJ ke putrajaya
(rumah sepupu juga)
singgah sekejap and terus ke presint 2
'1st putrajaya international hot air balloons fiesta 2009'

gambar2 kat bawah ni agak tidak berkualiti.. tapi bole la kan, ehehe

belon2 belum naik lagi.. dalam proses bagi angin semua


see budak ini.. tak reti duduk diam.. panjat pagar tu la..
menjerit nak loloskan diri from the crowd


special shaped balloons (from belgium)
atas -orange, and bawah -clown
(masa diorang tengah nak naikkan belon bentuk gajah, kami da balik... lama sangat :p)


time ni dia dah diam.. taktau la apa yang dia fikir
(sebenarnya mulut dia ternganga.. :p)



aku suke tengok yang ni :D
(see ada tangan orang, aku malas nak crop, eheheh)


korang nak tengok lagi? or nak tau pasal this fiesta?
ok, click HERE (the webpage)
or pergi la sendiri.. ari ni ada lagi...
(gamba banyak kat kamera abang, aku tak bawa kamera.. ni pun guna enset kecik tu)
time last tu, dah bole masuk dalam pagar :D


masa balik, abang bengang sebab ada jalan kena tutup
ye la, kan cuti sekolah.. then ada event.. takyah la nak tutup2, baiki semua
dia bengang2, anak sedara aku pula bole main tembak2 la, nyanyi2 la
menari dengan aku, yang ni orang kereta sebelah pun tengok :p
(ahahha budak kecik ;p)




:vv18.gif:
***kalau macam ni,
sampai sudah pun orang tak berani tegur aku
jalan je, bawa anak
ha ha doit.. sabau je la
(i jadi ibu muda ;p)

**kakak, abang ipar and ank dia lagi sorang kena tinggal
terasa betapa bertuahnya aku
(aku nak ketawa bangga, ahah)

9 comments:

PJ selamba said...

jauh sgt la nak pi...

Chekgu BaniHassim said...

teringin gak nak pi...tapi takpee...
kite bace update dari sini je laa..

mademoiselle azieshakespeare said...

PJ selamba >
jauh ke? lain kali je la, eheh

Chekgu BaniHassim >
pi la.. ari ni je pun ade lagi
:D

h@na said...

alah,,,jauh la PJ..
mane nak g..
kete takde...

mademoiselle azieshakespeare said...

presint 2, putrajaya
(not PJ)

atok said...

na nek tuuu.
eheh ;PP

mademoiselle azieshakespeare said...

nek la atok :p

Kipas said...

best nyer... awat x berape tau pasal bende nie erk... hmm.. rugi2... rumah kajang jerk.. huhu...

mademoiselle azieshakespeare said...

lorh tak tau ke en.kipas?
memang rugi lar