Wednesday, March 04, 2009

terima kasih cikgu :D

sebelum sampai ke noktah terakhir, nak say thanx dulu kat chekgu baniHassim for this


terima kasih cikgu (dengan nada budak2 nak halau cikgu kelua kelas, ehehe)


seronok tengok cikgu2 yang berblog
tengok la donia... alam perguruan itu
bukan sesuatu yang mudah seperti kamu bayangkan..

okey cukup, aku bukan cikgu nak banyak cakap
aku just bakal cikgu (insyaAllah)...

yang hanya ingin mengutip pengalaman mereka buat bekal makan tengahari ;p



ow ye, sesape yang nak cari ape2 info bout physics, bole la tgok2 blog cikgu aku
cikgu denan...
dia cikgu fizik yg best, tapi dolu2 aku selalu tak dngar ape die cakap, ehehe (aku kan sgat b'etika ;p)
bebaru ni join satu forum yang cikgu denan organize
ada satu topik 'pengalaman yang tak bole dilupakan'
ahah ape eh? banyak sebenanye, tapi aku tulis
'kena halau ngan cikgu denan sebab tak siap nota.. ingat sebab hari tu besday saya'
that time, ada ar rase sumthing kena halau..
kelua dari lab tu then lepak dalam library *pasrah*
cikgu maybe da tak ingat, ye la student cikgu pun ramai... bertuka2 tetiap taun ;D


waaa teringat zaman sekolah ...
jap nak geledah apa yang ada dalam pc ni

hah ade pun!~ a pic of million memories... wendu sama kamu semua ;D
(aku da crop bahagian atas, sebab tu jadi pendek, eheh)


kelas aku... 5 sains syariah (2 boys and 17 sweet girls ;D)
budak laki lain taknak masuk kelas ni sebab kena amek bahasa arab tinggi
guru kelas kami, ustaz hairul azam...
ketua warden asrama yang sporting, tapi dalam masa yang sama sangat tegas
dia ajar kami 'bahasa arab tinggi' and 'pendidikan al-quran dan sunnah'
(subjek PQS ni 6 orang je ambik, sorg dapat A2 and lain2 sume A1... syukran ya ustaz)
last year ada jumpa ustaz kat cni, dia sambung study... respect ngan ustaz sangat2 ;)

owh ini memang etika berpakaian sekolah kami
tudung labuh and kain biru,
(kami bukan sekolah agama tapi ada kelas rancangan khas yang amek bhs arab)
boys memang kena pakai songkok
pengawas sekolah warna purple, pustakawan kaler pink and form six kain hitam ;D



ni plak exco aspuri
segan sebena nye nak bagitau yang aku duk line depan tuh (kain biru)
*muka menahan kepanasan, tapi tetap nak senyum.. that's why tunduk semacam ;p*
ada story masa perlantikan tu
memula membe cakap cikgu nak jumpe
aku memang bajet cikgu nak demerit pasal tak gi prep (tido dlm bilik, ehehe)
but then cikgu cakap 'kami nak lantik awak jadi penolong ketua aspuri'
'saye?' *muke terkejut* tak percaya gile2
lama aku nak buat keputusan
tapi dengan support kawan2 and cikgu2 warden asrama, aku terima
(lepas tu memang gile dup dap, masuk kelas tak bley bercakap..
kena pikul satu tanggungjawab)


bila semua da lepas, i wonder
to change someone is by giving them responsibility
(tapi kurang atau mungkin tidak berkesan untuk penjahat tegar)
bukan aku je budak nakal dlm gamba tu eh, ade yg lg ekstrem dari aku ;p
aku just budak nakal yg bole dicontrol
nakal diam2... tak menyusahkan orang
so far, aku tak buat jahat
coz selalu ingat mak, maksedara aku, abah, paksedara aku and the whole family
nakal sikit2 tu biasa la, baru nak kenal dunia, eheheh

untuk adik2, jangan nakal sampai menyusahkan org lain ;D
no need to think bout love or couple matter
(ini sangat ketara untuk budak2 zaman skarang ni)




**ni semua kisah lebih lima tahun dulu...
betul ke lima tahun?
rasa baru lagi kena rotan dgn cikgu mariam...
baru lagi kena cubit dgn cikgu asma'
baru lagi berdiri atas meja dgn ustazah mona...
baru lagi kena ketuk dgn ustaz azam
baru lagi tido dlm kelas cikgu sanusi...
baru lagi main tuka2 nametag dlm kelas cikgu fauzeah
baru lagi kna bayar denda dgn cikgu zaharah...
baru lagi kantoi tak gi prep ngn tchr halita
baru lagi kena tahan biasiswa dgn ustzh jamiah
baru lg klua mngadap gpk hem, ats salahlaku yg org bole gelak

baru lagi denga tchr yani suh aku keep on with fictions for exam
(aku tak reti tulis essay non-fiction/facts sbna nye)
baru lagi tgok muke cikgu zainap senyum coz aku pass addmath
(die sgt risau dgn aku, aku tau tu...)
baru lagi berkhemah atas bukit sekolah tu...
baru lagi pergi kem pbsm
baru lagi balik dari english fest...
baru lagi nak bangga2 jadi johan kuiz ma'al hijrah
baru lagi jadi tukang buat maskot ms hari sukan
baru lagi buat aksi berlari ke tepi masa hari sukan, ahahah
baru lagi jad mc masa perhimpunan
baru lagi basuh kelas yg penuh ta** burung
baru lagi dapat surat chenta (ups... ;p)

banyak lagi kalau nak senaraikan pun...
semua nya terasa baru berlaku
tapi sebenar nya da lama aku tinggalkan
it will be one nice memories to tell
kisah simpanan untuk anak cucu... ahahaha ;D


cik afeera, bile nak reunion? (asek ngan ko jek, ahahah)
make sure panggil cikgu2 kali ni

kang kecik ati cikgu2 kite tu, eheh



**bole ke aku jadi seperti cikgu2 aku ni?
uwh soalan yg m'ganggu fikiran dari dulu lagi .....


14 comments:

ijechan said...

sweetnya dua orang je boys~ uhu

Chekgu BaniHassim said...

cikgu denan...
mcm pernah add dier dulu dlm bloglist aku...
blog dier mmc ilmiah sungguh...
fizik, mmg aku pening sungguh...
lawa badge tu?? mane dpt ek?? :P

Shitsurei shimashita said...

jadi mcm cikgu2 azie~ x bleh (u mobile)

kenapa? (u-mobile)

kita jd kita, style sdiri, mereka kita jdkan panduan. susah wo jd mcm org lain, kaku je..

biar cikgu rangi tp berdedikasi tau..earn respect get respect..

Framestone said...

waduh nk k ne selongkar balik album time sekolah dulu nie

mademoiselle azieshakespeare said...

ijechan > tu pjun dorg ni salu kua kels..
ktorg yg conquer klas tu

Chekgu BaniHassim > a'ah sgt ilmiah...
dlm bolg pun mngaja, eheheh
badge tu? tak tau ar dpt dr mn ;p

Shitsurei shimashita > bukan jd dorg la, just the way they were, cane dorg amek ati student, cane dorg bole buat student suke, cam tu la ;D
cikgu ranggi? sape la tuh, eheheh

Framestone > sile2... sile la selongkar

cik afeera said...

air mate ku hampir mengalir ketika bace this entry~!!muahahaha....gile rindu weyh kat derang sume (xtermasok ko...hahahaha)
asek reU ngan ko jerk....jom arh carik2 org laen same....br ni ajak ckgu zaharah..tp dier ader meeting...huhu...next time kite rancang bebtul ek :p tp tggu aku dpt gaji lar~!!ahahhaha


series aku mmg syg ckgu2 kite dl....derang mmg best...dlm ketegasan,ader kelembutan :) i'm trying to b like that....but i think,i couldn't....u know me better right ;) tp derang lar sumber inspirasi aku...ahaks....i love them lots** ^_^



**rase cam nk terbang g seri jerk :p

Aishii said...

to cik afeera:
ok fatma ko sbnrnye suh aku g bace entry ni sbb nk suh aku bace komen ko yg emosional je kan?
ok, ko emosional.
huhu

to azie:
nice entry, i like. ^_^
thx to fatma~ ~_~

cik afeera said...

oit cik aishii!!hahaha....ko mmg sengal~!!aku nk suh ko tgk gmbo aku y cun tu lar...bkn bace komen aku...huuuu

Aishii said...

to cik afeera:
ok, ko cun. dan nmpk sexy dpn spek mate.
huhu ok??

Aishii said...

*dgn

cik afeera said...

owh....sangat ok~!!huhuhu....thanx to cik aishii....hahahaha

mademoiselle azieshakespeare said...

cik afeera > sampai ati tak wendu kat aku, waaaa ;p ahahah
ko bole ke terbang?

Aishii > thanx :D
eyp, fatma memang poyo, ahahah

cik afeera said...

hahahaha....ko tu dh terlebih wendu dh pon :"> mn bleh wendu same2 ngan derang....hahahaha....aku kan terer terbang~!! :p



waaaa da komplot ngan eshii nmpk nyer ko neyh :(

mademoiselle azieshakespeare said...

t'lebih sudah?
waaah waaaaaah waaaaaaaaah :P
aku suke itu, aku sangat suker
ko amek ilmu dari mane la plak?

mane ade komplot, kompleks jek, uhuhuh