Wednesday, April 01, 2009

'photographer' pun nak bergambar gak :p

1 April 2009 (Rabu)
'Pameran Raikan Kepelbagaian Etnik di Malaysia'

Anjuran: Mahasiswa/i tahun 4,
Kursus 'Sains Kehidupan Dalam Pendidikan'
Fakulti Pendidikan


pameran dah bermula.. so far okey la.. rasa upside down tu normal
apa yang aku tahu 'just face it'

booth aku dalam kategori yang sangat2 biasa2..
orang macam taknak singgah pun, sebab macam takde ape2 (semuanya macam :p)
so kepala otak aku pun mula la pusing2
and fikir nak buat sesi fotografi.. tak berbayar (just nak tarik orang)

dengan kamera kecik aku tuh, mula la aku klik2..
tapi sebelum klik2, kena pakaikan dulu persalinan yang mewakili etnik yang kami kaji
(orang asli jakun, mersing)
boleh ambil dengan kamera/enset sendiri
or boleh juga guna kamera aku (i'll mail them soon :D)
senang je pun, zaman penuh teknologi ni

okey ini persalinan nya, dibuat dari daun mengkuang
mereka pakai masa tarian sewang, or bila ada majlis keraian

kan aku da kata, photographer pun nak bergambar gak :p
saje bagi gamba blur ;p

ini sebelum tengahari, aku pakai tshirt and jeans bodo2 je
sampai ada membe tegur, 'azie, bila nak tukar baju? pakai comey2'
ahah sengal ar ko nye statement

actually, pagi tadi aku tak sempat nak iron baju.. berkejar nak turun
semalam naik bilik pun dalam 2.30 pagi, then sambung buat dart and ikan2 pula
(nanti aku letak gamba diorang main sumpit dan damak itu eh :D)

antara aktiviti kat booth kitorang ialah:
photoraphy session
sumpit and damak
indigenous jigsaw puzzle
quizzes
(tu je kot, macam lupa la plak :p)

part aku, klik2 di booth sendiri sahaja.. jenguk2 tempat orang pun, kejap2 je
lepas zohor, lagi banyak.. lagi macam2
okey nanti aku letak gamba2.. nak compile dulu :D






*** tadi duk terbayang DSLR
adeyh.. bila bole dapat neh?
ada sesape nak bagi tak :p
(pengsan berangan la aku)



6 comments:

Monster La La Land said...

wah dslr
jum2 amek ika punye
hahahaha
cik azie disane..kalu rjin amik la monster award lam blog saye yer
hihihi

Chekgu BaniHassim said...

haha...
bulih jadi duta org asli laa...
hehe

Mr.shari said...

entry yg menarik

:]

mademoiselle azieshakespeare said...

Monster La La Land >
mau kasi pinjam?
ika jauh la :p

Chekgu BaniHassim >
ahaha
bole ke? macam tak je :D

Mr.shari >
thanx :D

Shitsurei shimashita said...

da buat tarian skali ker?

mademoiselle azieshakespeare said...

kami tak buat pun..
tapi masa perasmian, adala
(tapi bukan kami :p)