Tuesday, April 28, 2009

warm-up and think

Lama tak melayan benda ni rasanya..
Aku adalah.. agak tidak suka untuk menjawab soalan :p
(sebab ada orang kata aku tak faham soalan, dan selalu tak menepati piawaian skema jawapan.. oh whatever, as long as ia bukan soalan peperiksaan, it's ok right? :D)


Yang ini dipertanggungjawabkan oleh cik adik manis
, najia



Soalan utk memanaskan badan dulu

1. Anda lebih suka karipap sardin atau karipap kentang?
Both.. er aku telan saja (mungkin taktau beza pun.. ok tipu :p)


2. Anda lebih suka air kelapa atau air tebu?
Both juga :p (tapi air kosong lagi senang nak cari)


3. Apakah pandangan anda mengenai isu jerawat tumbuh selepas makan kacang?
Kat buku tulis itu adalah mitos, haha entah.. (tak makan kacang pun ada gak.. it's something to do with the hormones..
kot)


4. Anda plg tertarik dgn lelaki/perempuan yg macamne?
Asalkan dia lelaki, haha :p (kutub berlainan pada magnet mestilah akan tertarik.. if not, check it)



5. Apakah perkara wajib yang anda buat sebelum tidur?
Fikir 'macam mana aku nak lelap cepat-cepat ni'



eisy mahu tulis ape ni? pinjam dari sini


Soalan yg memerlukan anda berfikir dgn mendalam


1.Andaikan ada org mghina keluarga anda.Apakah yg akan anda buat?
'Ya Allah ya Tuhanku..' pray to him.. fire shouldn't be paid by fire


2. Adakah anda akan tolong kwn anda yg dlm kesusahan walaupun dia pernah khianati anda?
'Let me think first.. again and again' (berfikir sampai tak sempat nak tolong.. uh gila lama kau nak fikir)


4. Adakah anda akan pilih org yg anda cintai atau org yg anda sayangi sbgai pasangan hidup anda?
Cinta dan sayang.. eh aku belum khatam bab ini, jadi belum boleh decide, heh :D


5. Apakah yg buat anda bersemangat utk hidup smpai skrg?
Mencari diri, so and so.. banyak la dalam list


6. Andaikan masa dapat diputar balik,apakah yg ingin anda betulkan?
My SPM results, maybe.. (but there's no turning back right? jadi bersyukur saja dengan kehidupan sekarang :D)


7. Adakah anda akan give up jika perkara yg anda lakukan asyik gagal?
Kau tahu pasal Alexander Graham Bell? so siapalah aku untuk dicomparekan dengan dia (sila paham-paham sendiri, ahaha)


8. Andaikan kawan anda menghidap penyakit berjangkit,adakah anda masih akan berkawan dgn dia?
Make sure aku takkan terjangkit (eh.. bole ke :p)


9. Sesetengah org mengatakan budak-budak amatlah menyusahkan.Apa pandangan anda?
Budak-budak adalah best.. uh i really admire them, because it is the time for them to know the world, explore it and learn



Okeyh ini saja.. Thanx untuk najia yang cumeyl.. And sorry kalau jawapan takde dalam skema, haha..
Takde suruh tag orang lain, so aku tak buat lar (menurut perintah, huhu)

p/s: pagi esok ada cerita (InsyaAllah..) berkaitan gambar entry sebelum ini :D






*** my campus life akan tamat
by next week

uwh sungguh tidak ku sangka
cepat sungguh masa berlalu
(terperasan masa sembang2 dengan mak)


2 comments:

milimilo said...

seronoknye dah nk abis blaja :)

mademoiselle azieshakespeare said...

milimilo >
tapi agak cuak gak la :D