Tuesday, April 28, 2009

antara orang seni


Aku buka dengan satu soalan 'antara orang seni layar kaca dan orang seni beralas kertas, mana kamu pilih?'
owh okey jawapan ditambah, 'orang seni berteman papan kekunci' juga :D

Mana pun pilihan jawapan, tidak aku kisahkan, saja je nak buka entry macam ni, ehehe

(you choose, your choice :D)


Hari Ahad (26 April 2009), pagi tu aku ambil paper 'Medan Elektromagnet' yang sedikit sebanyak buat aku cramp (ok tipu :p)
Habis paper tu memang cadang nak balik rumah je, tapi fikir-fikir balik kalau balik rumah at least kena bawa barang juga, tapi barang aku tak berkemas. So cancelled, balik kolej.


Eh mana kaitan pula dengan gambar
entry tu?

Owh okey, sambung cerita. Aku pergi sana lagi sekali (since tak jadi balik rumah) hari tu kan dah pergi? Yang ini hari terakhir. Having fun with books (gila aku weyh), pusing-pusing macam taknak balik :D
Gambar dengan A.Samad Said adalah di booth
ITNM (Institut Terjemahan Negara Malaysia).

kalau rasa tak kenal siapa mereka, sila search sendiri eh

Petang tu beliau lancarkan novel-novel Islami keluaran PTS Publications, contoh 'Salju Sakinah' tulisan Zaid Akhtar (aku tak pernah baca, tapi orang kata best.. nanti la kot.. zaman sekolah dulu pernah la baca 'Sesegar Nailofar'). Lepas pelancaran tu, ada deklamasi puisi (aku tak dengar pun, sambung pusing-pusing).

Then bila turun semula, dengar suara yang sangat lancar berbicara. Cowok dari Indonesia.
Aku terberhenti kat tepi stage, dengar beliau bertutur. Laju dan penuh yakin (memang laju bangat :D). Namanya Tere-Liye, penulis untuk novel-novel 'Hafalan Solat Delisa', 'Moga Bonda disayang Allah' dan 'Bidadari-bidadari Syurga'.
Ada sama Taufiqurrahman Al-Azizy (juga dari Indonesia).


Tere-Liye with the words 'semoga bermanfaat'

Aku ambil satu buku beliau. Nanti dah habis baca, aku reviewkan (sedang baca buku lain).



Yang kat bawah ni pula, ada lah sorang tu pesan. Okey I tak buka pun plastik tu.


love's expired date :D

Eyh you dah gaji, kan? So I up kan la harga novel ni eh, eheh. (Nanti aku jumpa ko, aku bagi ar.. tau ar cane :p)






*** I wish.. lepas-lepas ni
PTS Publications akan bawa Andrea Hirata
and Jemari Seni Publishing dengan Hlovate
Ameen Publishing lagi dengan Faisal Tehrani
(sekadar beberapa nama)
I wish..

16 comments:

milimilo said...

nak pilih orang seni berteman papan kekunci.. :)

Shitsurei shimashita said...

wah, makin suka sakan dia la nie..yelah dah nak dkt abis exam. hehehe!! kenapa tak amik pict skali dgn writer tu :)

Dakjaat™ said...

best ker? .. ;)

atok said...

hafalan solat?
haha

mademoiselle azieshakespeare said...

milimilo >
u choose, ur choice :D

Shitsurei shimashita >
xde maknanya nak suke sakan, haha
time tu dah petang sangat, kejar nak balik

Dakjaat™ >
what? too general la soalan

atok >
what's the funny?
it's a good book (dah baca sikit)

fezaL Mohd said...

novel tuh cm menarikkk!!!

mademoiselle azieshakespeare said...

fezaL Mohd >
'tarikh luput cinta' tu ke?
xtau la.. membe yg pesan :D

cik afeera said...

ok!!aku jeles!!aku jeles sbb ko bleh g sane 2 kali~!!aku skali pon xdpt g :|


errrr thanx 4 da book....xsabar nk bace :D

cik afeera said...

owh novel tu bg aku sangat mnarik~!!hehehe....eceli aku bace review kat blakang tu jerk :p tp aku mmg berminat lar ngan cite tu :D

mademoiselle azieshakespeare said...

cik afeera >
aku memang sengaja nak bagi ko jeles, haha
nanti la kot aku menjejak kaki ke sana, aku bagi ar ko :D
(weyh aku baca review belakang tu,
pesal macam tak dapat tarik aku eh?)

ije said...

euww.. ije xpndai nk komen pasal buku2 berseni ni.

org seni berteman papan kekunci? aku dan kamu, kan? haha

LaMpS said...

penggemar novel upanyer..hihihihi

mademoiselle azieshakespeare said...

ije >
bukan berseni pun, huhu
err.. bole la tu kot :D

LaMpS >
depend gak la :D
(tak baca semua jenis, pun)

Cookie Monster said...

wahhh
besnyoo..
nak jumpe a.samad said!
isk3..

*hihi..ika plih worang seni beralas kertas
xD

:D

cik afeera said...

azie....minat kite kan berbeza~
sbb tu kite serasi~
hahahaha....

mademoiselle azieshakespeare said...

Cookie Monster >
mari pilih kertas
eh ingat pilihanraya ke, ehee :p

cik afeera >
serasi bersama ke?
haha ada org takleh terima klu beza, pening aku