Friday, April 30, 2010

senyum lebar-lebar :D


minggu ni merupakan minggu yang sesak untuk aku
semuanya untuk persediaan hari jumaat, iaitu hari ini :)
memula dalam perancangan, pagi2 kena buat 'book review' tapi tak jadi

because it was 'Hari Usahawan Muda' untuk sekolah aku
kelab dan persatuan buka gerai hari ni, so P&P kami berupa P&P luar bilik darjah
aku persatuan sains mate, tapi tak dapat tolong banyak pun untuk yang ni
sebab ada lagi satu gerai
namanya 'gerai terkejut' hahha :p

bukan apa, tak rancang pun tapi sebab ada kosong, daftar la untuk budak2 kelas
dapat idea dari sorang budak ni yang kata 'cikgu, bukan buat apa pun nanti. taknak saya dengan persatuan tu'
then, fikir2.. daftarkan la untuk diorang, bagi peluang diorang belajar other things than all those science subjects

belajar berniaga, macam mana nak tarik pelanggan, nak kutip duit banyak2 (jadi mata duitan macam cikgu nye :p), komunikasi dengan pelanggan
kira2 macam berjaya la juga, daripada yang taktau pasal 'deposit', dah boleh terangkan sampai orang faham
even tak semua yang involve, tapi yang ada tu pun da buat aku senyum..
(masih dalam usaha nak suruh diorang bekerja secara bersama-sama)


so tadi kami buka gerai untuk tempahan t-shirt
t-shirt akan dilukis dan disiapkan oleh diorang dan pastinya aku juga, huu :p
(budak2 ni kalau takde arahan, takde nye nak gerak.. sabau je la)

malas nak taip panjang..
bawah ni gambar2 yang berkaitan.. (rasa macam da lama je page ni takde gamba, hee)



ni iklan kat FB, sekolah memang penuh iklan.. aku pun ape lagi, iklan juga secara online



our customers.. choose design, size, then make the order with the deposit
abaikan si kaca mata hitam, hahha


gaya kena serbu macam nak minta autograf je :p


adakah budak ini berangan nak guna dslr or teringat kamera lama, huu macam2 hal


senarai harga, nama kedai, yang paling penting lesen perniagaan, huu.. ini bukan black market maupun black mafia


mereka yang bertungkus-lumus, ada lagi yang takde ni


see.. mereka riang ria, tapi cikgu nye tidak berperasaan
sebab dalam kepala penuh dengan hal 'tutup register', 'tulis buku rekod', 'cari lappy' 'belajar bawa kereta' huu kepala sesak :p



so lepas ni, kami akan mulakan operasi conteng baju, hee hopefully semua nya akan ok
duit orang ni..





** tadi suka sangat,
ada budak form one yang cumeyl, yang macam minat dengan gerai kami
sooo cuumeyl la itu budak, geram je aku tengok :D

and gembira juga, sebab..
order kami melepasi sasaran aku
tak terbayang pun dapat banyak tu, aku budget dalam 15-20 je, tapi lebih
praise to God, the Almighty...alhamdulillah..