Saturday, May 29, 2010

outta skool :D

assalamualaikum...
(dalam mood mahu update blog, and ini bukan cerita di sekolah :D)

kalau banyak sangat cite kat sekolah, kang jangan bosan plak
gaya takde life je, huuu
memang la kalau nama cikgu, pasangan nye sekolah
but sometimes 'the-cikgu' also need a life
so outta skool, guys!~

senyum lebar2 dulu.. sebab tak mau fikir pasal budak2 dalam entry ni :D
(ouch gaya jahat je, kan?)


actually ni cerita semalam.. keluar mencari hadiah untuk GPK HEM
dari rumah lagi, da aim nak cari buku.. tapi tak decide buku yang jenis nya macam mana
so berpusing2 la saya dalam bookstore itu (bookexcess kat armcorp mall, pj)

sampai akhirnya saya decide ambil dua buku ni
i) How to Make the Rest of Your Life the Best of Your Life
ii) You've Got to Read this Book!
actually, saya pun tak tahu GPK saya ni baca buku jenis yang macam mana, but i do hope that she'll like and enjoy those :D

walaupun saya kenal sekejap je dengan dia, but i'll say that
she's a nice chinese lady, dia banyak tolong saya, dan saya rasa senang bila nak refer apa2 dengan dia
dan rasa kehilangan juga la bila tau dia da nak bersara, hurm...
(eh, saya cerita passal sekolah juga, heee :p)


ok2, outta skool ~
dari armcorp mall tu, saya ke PWTC, for youth festival
mahu bukti? see the pic below

atas sekali gambar pass masuk, got it free sebab da register online
tapi guna yang 1st day je, 2nd day tak pergi.. 3rd day, esok.. taktau lagi, huu
kiri bawah: boxes of chocolate, bole tahan sedap
kanan bawah: tangan yang da kena cop, dia cop sikit je sebab actually saya taknak
(eyy last year dia kasi je cop kat buku)


i've to say yang bagi saya youth'09 was better than this youth'10
untuk youth'10 memang semua nya nampak sangat organised, tersusun habis
tapi bila dia terlalu tersusun, da tak gaya remaja pula (my opinion la)
also all those partition macam buat dewan yang sesak tu, jadi makin sesak..
(p/s: sorry saya tak bawa kamera untuk letak gambar, this is unplanned one, tetibe je sampai situ.. bole ke camni :p)
(p/p/s: bateri nset pun da tunjuk kaler merah masa sampai sana, huu)

so ape yang saya buat kat sana?
> pusing2 saje, hahha :p
and sempat la tarik coklat, skirt (bunga biru nya sangat nice), and notebooks
(barang yang saya nak, takde pula)

and kalau tak silap, saya macam nampak someone yang saya rasa macam kenal..
tapi saya tak tegur, sebab.... er, saya memang tak suka tegur orang, kot hahha :p


so, da ada la cerita luar sekolah, kan? hee..

and actually, untuk hari ni, ada wedding invitation dari kawan lama
and sahabat saya pula baru ajak semalam, ouch.. memang tak sempat la saya nak decide..
kalau dia ajak hari khamis ke, bole la lagi buat pertimbangan, but it was yesterday, and i read the message on 11 p.m
btw, selamat pengantin baru untuk kawan lama ini
(waaah makin ramai yang da berumahtangga.. tapi saya masih perasan muda remaja :p)


see.. notebooks tu ada dua, kaler pink-and-yellow
saya tengah wonder, siapa yang akan dapat one piece of the notebooks
bile a piece da takde dalam tangan saya, meaning half of my heart pun saya bagi secara rela
ouh, saya masuk jiwang-mode pula, hee

btw, i'm waiting and watching :D
(this is exclusive, saya memang tak suka ambil gambar pakai spec.. duh~)

2 comments:

Eazy Izzuddin said...

want to buy that book one..
;)

mademoiselle azieshakespeare said...

beli cepat, kat bookexcess amcorp mall, murah je pun :D