Sunday, May 16, 2010

untuk semua.. anda-anda dan mereka-mereka


rasa nya tak perlu untuk saya menaip terlalu panjang..

masa dan waktu telah merubah keadaan..


gambar ini sudah ada entry nye di sini


sekarang gambar ini pula..

ya, saya bukan lagi pelajar sekolah.. beruniform putih, melangkah menimba segala ilmu
saya kini memikul beban yang lebih besar.. mencurah ilmu kepada mereka
memberi contoh kepada mereka..
membimbing dan menunjuk jalan kepada mereka..

pengajaran itu bukan sekadar di dalam kelas, bukan hanya menulis di helaian kertas
tapi lebih dari itu..
membetulkan perkara yang selama ini dianggap betul bagi mereka,
menerapkan nilai yang selama ini tidak mereka amalkan,
memberi mereka pemahaman.. bukanlah perkara-perkara yang mudah

namun, selagi Tuhan memberi oksigen untuk bernafas
selagi ada daya impuls yang menolak
akan dicuba, biarlah berlaku perlanggaran tidak kenyal
dan menghasilkan inersia yang lebih tinggi..
(azie, kenapa guna segala bahasa ini? :p)

Tuhan..
berikan saya kekuatan, ameen..
_______________________________________________________________

terima kasih juga diucapkan buat semua guru
yang pernah mengajar saya, secara formal juga tidak formal
(anda2 dan mereka2 adalah guru-guru saya)

T is for Thank you...
Thank you to the
Talented,
Thoughtful,
Tireless,
Totally Terrific Teachers
(oh.. how i wish to be in the list..)



p/s: macam da jadi panjang je entry ni, hee..



*** pagi ni breakfast with fettucine
(uh sungguh italian yarh :p)
and kejap lagi nak kelua, return book (confirm kena denda)
juga mahu cari kasut, hee

2 comments:

Eazy Izzuddin said...

cepat nye mase berlalu..
teringat zaman skola...
=D

mademoiselle azieshakespeare said...

tu la pasal..
tetibe je da abes sekola, tapi still kena gi sekola, hee