Sunday, April 19, 2009

berikan sedikit waktu :D


Lagu tepi aku telah ditukar kepada lagu ini, 'Membaca Gaya Wawasan'. Okeyh saja bagi feeling untuk terus membaca, tak kisah baca buku ke, baca surat khabar ke or even baca blog :D.
Ia juga salah satu cara untuk memotivasi diri sendiri. Satu yang penting membaca bukan hanya untuk menduduki peperiksaan semata-mata, ianya lebih daripada itu. It's a lifestyle of vision.


Lirik Membaca Gaya Wawasan

Gubahan: Kusham, Nada Studio
Lirik: SMDee, Canang Adcalls Sdn Bhd
Diterbitkan oleh: Canang Adcalls Sdn Bh

Awal suruhan ialah membaca
Menuntut ilmu disuruh budaya

Inilah teladan sepanjang masa
Gayakan hidup dengan membaca

Apalah nama andai tanpa ilmu
Apalah mahkota permatanya palsu

Tanpa membaca cacatlah minda
Tanpa ilmu ke manalah kita

Jika ilmu penuh di dada
Bila bergaya dengan membaca

Dunia sempit menjadi luas
Tempah kejayaan tiada terbatas

Negara yang kecil tinggi martabat
Kerana ilmu, negara berdaulat

Mari kawan kita membaca
Mari rakan, timba ilmu dengan membaca
Inilah perjuangan, sambutlah seruan
Jadikan Membaca Gaya Wawasan

Everybody!
Take a book and read
To gain knowledge, everyone has to read
Let's reach out, open up your mind
Let's make reading, a lifestyle of Wawasan

(lyric taken from: here)



i read all kind of books and i'm lovin' it :D

Peperiksaan akhir semakin hampir (the exams are just around the corner). Aku perlu semakin giat mambaca dan memahami. Yarh masih ada sudut-sudut yang masih kurang difahami. Ini adalah peperiksaan terakhir aku sebagai pelajar pra-siswazah, ada rasa tak sabar sebenarnya tapi gerun juga.

Sila jangan lupa tarikh-tarikh di bawah cik azie :D
22/04: Mekanik Kuantum 1
26/04: Medan Elektromagnet 1
30/04: Bahasa Arab Asas 1
06/05: Kemahiran Antaraperseorangan, Kaunseling dan Perundingan
Sains Kehidupan dalam Pendidikan (tiada peperiksaan akhir)

Hopefully, aku dapat lakukan yang terbaik. (Sangat risau untuk dua paper pertama itu).







** masih mengira waktu untuk ke PWTC
tak kira aku nak gak gi sana


pinjam dari sini

yarh aku akan ke sana
Yatta~
(pinjam perkataan Hiro Nakamura dalam series Heroes :D)



5 comments:

piKOk said...

Cik Azie mmg suker gi pesta buku erk??

milimilo said...

woah..smgtnye smpai letak lagu tu..bagos2..all the best fr ur exam ;))

mademoiselle azieshakespeare said...

piKOk >
yup.. macam2 buku bole jumpa kat sana :D
buku yang ala2 tamat tarikh pun ada,
and dorang akan jual lebih murah
btw.. kedai buku mamak pun sy suka gak :D

milimilo >
semangat mau exam, haha
btw thanx :D

setiasahabat said...

buat yang terbaik....

mademoiselle azieshakespeare said...

insyaAllah.. thanx :)