Sunday, December 05, 2010

MAHA International 2010

update di harii akhir MAHA '10 
sebenarnya acara berlaku pada hari selasa, 30 nov '10.. we were there :)

siapa yang rasa macam blur apa itu MAHA, bole klik perkataan yang atas sekali, ok..
sekarang kena guna approach gaya 'student-centered', teacher will play a role as facilitator
eh, sorry, sorry.. ni bukan sekolah.. selalu macam nak lupa :p

seperti biasa, untuk orang-orang yang kekurangan kata seperti saya, adalah lebih baik bercerita menggunakan gambar :D

kami sampai sana da tengahari pun.. so lunch di sana.. 
pusing-pusing tengok kambing, lembu, kambing lagi, lembu besar lagi.. 
sebabnya kami masuk ikut pintu 2, so pergilah kawasan ternakan tu, budak-budak kenit 2 orang tu seronok la
the auntie pula seronok ambik gambar :) 
tapi takyah la kot gambar2 binatang tu kan



random pieces..
kemudian, naik tram, singgah ke rumah-rumah negeri..
tapi sebelum tu lalu kawassan ikan-ikan di mana my nephew, niece, and the opah da jadi fisher-boy and fisher-ladies (gambar atas)

kami singgah rumah sabah, sarawak and perak only.. banyak sangat rumah pun..
naik tram lagi, ke dewan-dewan utama..
pusing-pusing and shopping.. bila da penat, ini la jadi nya.. 
aksi bebas.. gambar-gambar ni th-nephew yang ambil.. paklong with the phone, maklang with strawberry+choc (yang da tinggal lidi tu), opah with yam-icecream, and adik yang mula nak pejam mata :p


ok, ni tempat lepak best sikit compare dengan yang atas.. the-niece da lelap, tapi the-nephew masih aktif, langsung tak penat la dia ni, huu
'abang angkat arimau' eexcited :p ,adik pula umpama orang mengantuk diberi kerusi rotan, heee :p   

da gelap, malam da pun.. tapi still belum balik, tunggu mak beli buah-buah pula
sampai rumah, the-niece da jadi sexy-girl, hahha.. seluar perlu dibuang sebab da basah

sebahagian hasil tangkapan :p

ok itu saja cerita MAHA saya, hahha..
eh jap. nak promote, sila cari marshmallows itu.. ianya sedap, and yang paling penting halal
bole klik marshmallow asafa 


abang saya kata ianya manis, tapi saya kata best... :p the-nephew suka yang ice-cream tu, the-niece tak suka mana-mana, the auntie suke semua :D


** cerita berjalan secara r.a.n.d.o.m akan keluar lagi..
bila-bila saya rasa rajin nak menaip

5 comments:

IHSAN KHAIRIR said...

famili saya pergi, tapi saya tak pergi. kaki injured.

Cik Mieyrarif said...

macam best jeee

Muhammad Azli Shukri said...

salam, blog ini sudah dipaut di blog saya

Eazy Izzuddin said...

terlepas nk ke sana
akibat busy
xD

Layans
Dunia Baru & Salam Maal Hijrah

mademoiselle azieshakespeare said...

IHSAN KHAIRIR :
oh.. kena tunggu next part la :)

Cik Mieyrarif :
yup, best untuk bagi lenguh kaki :p

Muhammad Azli Shukri :
terima kasih

Eazy Izzuddin :
mengalahkan menteri ni :D