Friday, May 08, 2009

secrets-revealed (la partie derniere ou etre continue)


Aku dah taip dan publish tiga siri 'secrets reveles'

- partie un : my university
-
partie deux : matriculation
- partie trois : secondary school


Jadi sekarang ada satu soalan
'La partie derniere ou etre continue ?'
maksudnya 'bahagian terakhir atau akan bersambung?'



'Primary school' tak cerita lagi, kan?
Hurm.. detik manis untuk dikenang pastinya :D

Tapi mungkin bukan sekarang, nanti bila ada waktu
(lagipun takde gambar, tak seronok bercerita tanpa gambar)
Jadi 'secrets-revealed' mungkin akan ada sambungan (mungkin?),
yang pasti bukan dalam masa terdekat ini :D

- partie quatre : primary school
- partie cinq : kindergarten
- partie six : family
- partie sept : men in my life
- partie huit : admirable women
- partie neuf : love-life
- partie dix : negeri 33
Mungkin akan di consider untuk tulis biografi je terus, hahah (mungkin lagi) :D

:
:
:
:


Untuk entry ini, aku akan tulis tentang my name...


My real name? Oh biarkan dulu, tak perlu tahu
Ada yang tanya, (in virtual-life and also real-life)
'kenapa shakespeare?'
'u suka shakespeare eh?'
'azie baca shakespeare ke'

Hurm.. mari kita jawab



'illustrated tales from SHAKESPEARE', beli kat MPH
(simpanan untuk anak-anak, haha :p)




Jawapannya : 'Ya, saya baca Shakespeare'
Walaupun kadang-kadang aku tak faham apa yang disampaikan.
Walaupun kadang-kadang aku sendiri tertidur dengan bahasa Inggeris kuno itu.
Aku ada 150++ sonnets die, (dulu ada yang aku catat mana aku suka, sekarang dah lupa mana satu, catatan tu pun da hilang)
with other stories too (Romeo and Juliet, Hamlet, Macbeth etc)



Soalan kedua, display name yang aku guna terlalu panjang
'mademoiselle azieshakespeare'

Mademoiselle bermaksud miss/cik di dalam bahasa Perancis,
and aku ada juga guna perkataan dalam bahasa ni in certain entries (words yang
macam pelik-pelik kat atas tu semua bahasa Perancis).
Aku belum belajar this language secara rasmi, baru belek-belek kamus and also online dictionary sahaja. Pronunciation aku tak reti lagi

Then why French, not Spanish, Swedish or etc?



Just a simple answer : 'I have a big dream to be there'
... dream on ... keep it ... make it real ...

:
:
:


That's all for now. Soalan sudah dijawab rasanya, kalau masih mencari jawapan review back the series :D

I'm going home in few minutes or hours. And aku mahu berehat dengan tenang di rumah (poyo punya statement :p)



perempuan ini sombong, harap maklong maklum la :p
kalau jumpa, jangan teragak-agak untuk tegur... walaupun dia sombong, dia pasti akan senyum kalau kamu datang dengan cara yang betul (the sweetest smile ever)




Oh ya, i am planning to write something when i'm home.
Kemungkinan tentang 'Teh Ais, Teh O Panas'. (bukan teh ais yang ini eh :p)
A romance story in my way (maybe), haha puas la aku nak berchenta nanti.
Hopefully
berjaya :D




7 comments:

piKOk said...

baru ku taw Mademoiselle tuu cik..eheh

mademoiselle azieshakespeare said...

piKOk >
mari belaja bahasa... nanti kelua word lain pula :D

Mr.shari said...

hehe
tak faham laa..
:}

SAYANG SARAWAK said...

what I love about shakespeare..sonnet 18 and macbeth...

mademoiselle azieshakespeare said...

Mr.shari >
errr takyah paham kot :p

SAYANG SARAWAK >
owh... macbeth...
tak ingat ar
nanti sy buka semula buku tu
heee :D

Elsa said...

:)COOOOOOOL!浪花一朵朵,海景民宿,海景工作坊,海景民宿,聽濤閣民宿,鹽寮民宿,海景民宿,南山泛舟,慈濟精舍,親水公園,宇宙樂園,南濱公園,石雕博物館,石藝大街,北濱公園,文教基金會,香草健康世界,森林公園,兆豐休閒農場,文史工作室,遊憩區,太魯閣,海景民宿,海景民宿,魚爸的家,聽濤閣民宿,海景民宿,經典海岸,海明蔚民宿,豐廬居,海景民宿,海景民宿,豐興餅舖,曾記麻糬,餅舖,宗泰食品,光復糖廠,柴魚博物館,德利豆乾,傅家茶坊,豐春冰果室,山西烙餅,太監雞,佳興冰果室,剝皮辣椒,鍾家臘肉,彭記擂茶,包心粉圓,葉記香腸,夏都,凱撒,福華,英國茶館,奧地利鄉廚,美食館,義大利麵,無煙燒肉,日本料理,鄉村玫瑰館,鳥福居酒屋,牛排館,徐家啥鍋,南瓜海鮮麵,濃稠香郁,墨魚醬汁,蛋黃麵,卡波,單餅,南歐風情,西餐廳

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛