Tuesday, April 07, 2009

pelbagai cerita, pelbagai rasa :D

first, sorry sebab ambil masa mempostpone cerita itu
aku tak berapa sihat sehari dua ni (sakit? baca sehingga habis :D)
[entry ini mungkin sedikit panjang, harap maklum]

okey, aku sambung sikit untuk pameran hari kedua
hari kedua tak banyak beza dengan hari pertama
still dengan aktiviti2 yang sama
so tak payah la kot aku letak gamba untuk itu lagi, kan?
yang pastinya hari kedua ramai yang bergambar,
sampai aku agak tak menang tangan :p

hari kedua ada penilaian dari lecturer kami, en.anuar
dan juga dari kawan2 booth lain (kami kena nilai antara satu sama lain)


ni keadaan booth kumpulan aku.. sangat2 simple :D

time lecturer sampai booth kami, ada aku ngan ketua kumpulan aku, hawa
lagi 3 orang takde.. 2 orang gi makan, sorang lagi belum turun
masa tu memang agak cuak.. da la muka en.anuar serius gila

kami dua diam.. en.anuar pun bersuara 'sape nak mula?'
aku pandang hawa, hawa pandang aku.. tapi dia diam lagi
'kumpulan kami kaji mengenai orang asli suku jakun di kawasan mersing.. bla.. bla.. bla..'
en.anuar serius lagi.. adus cane nak impress beliau ni? hawa plak diam lagi
'antara aktiviti di booth kami ialah... bla.. bla.. bla lagi'
masa aku sebut pasal sesi fotografi
'kami ambil kan gambar mereka dengan pakaian tarian orang asli,
kalau takde kamera, kami emailkan gambar berkenaan la'
yes! berjaya! en.anuar mula senyum :D
bagi aku, asalkan dia tinggalkan booth kami dengan muka yang tidak tegang, it's ok
ye la.. nak impress lebih2 pun, bukan ada apa sangat kat booth kami tu

and nasib baik juga la pagi tu,
aku macam terajin nak baca2 apa yang diorang tampal kat dinding booth tu
(masa buat buku dulu baca la, tapi bukan ingat sangat pun)
and en.anuar tak tanya apa sangat :D

then masa tak berapa nak ada orang, sempat la aku pusing2 tempat lain
tengok booth2 lain yang sangat meriah :D
macam2 warna ada.. it's malaysian..


ini sebahagian sahaja.. malas aku nak masuk semua :p

time aku pusing2 tu, membe kumpulan datang cari
'azie, ada orang nak ambil gambar'
haha ye la.. kamera kat aku, aku plak merayau :p

and petang nya, majlis penutup..
kumpulan yang menang, seperti jangkaan awal semua orang ..
booth sebelah kami :D

papan dart belah kiri tu, kumpulan aku punye (masuk sekali dalam gamba :p)

actually masa malam kemas2 and hias booth tu pun dah nampak potensi mereka
and for sure.. they deserved it :D
dengan segala susah payah dan kesungguhan
____________________________________________

and cite pameran ni tak berhenti sampai situ je
last night (isnin, 6 april) ada jamuan untuk kami
ceritanya en.anuar sangat berpuas hati dengan pameran itu
dan beliau nak meraikan kami
kumpulan aku yang join, aku and hawa je
lagi tiga orang ada hal lain or malas nak gi.. aku tak pasti :p
and jamuan tu buat di kolej ibu zain
(en.anuar adalah pengetua kolej berkenaan)


tak banyak gambar malam tu.. aku dah pass kamera kat diorang, tapi diorang tak ambil gamba plak
and mereka ini bukan kroni2 cikgu fizik macam aku.. aku campur saja dengan mereka :D


and exclusively, malam tu ada karaoke..
see, our lecturer.. nyanyi lagu 'angin malam' kot
aku tak pasti tajuknye, tapi boleh tahan la.. suit the voice :D


sorry gamba agak blur dan jauh.. aku tamau berdiri, zoom saja :p


time aku sampai malam tu, banyak la suara..
'tak sihat ke?' 'demam ke?'
'hey panas la'
'da gi PK?' (PK stands for Pusat Kesihatan)
pusing aku, ahaha :p
'demam lepas pameran tu eh?'
'time pameran memang tak sempat nak rehat pun, makan pun sikit2 je'
ye la, ye la.. aku senyum je :D

but to be exact, badan aku mula protes hari ahad
maybe juga penat time pameran tu..
lepas pameran pun aku ada test bahasa arab lagi
kena present kaunseling lagi.. memang ala2 tak rehat sangat

tapi aku rasa, faktor lain ialah entry sebelum ni
entah aku pun tak pasti..


pagi tadi, lepas ujian lisan bahasa arab, aku gi PK
(ujian lisan dengan suara ntah ape2 :p)
actually, rasa macam da ok..
tapi pergi juga ke PK sebab tekak still tak sedap and masih selsema
(strepsil and panadol soluble tidak berkesan? padahal makan sekali je :p)
and doktor pun kate temperature tak tinggi.. see kan i da kate da okey :p
tapi i nak ubat sakit tekak

ada gaya muka orang tak sihat ke? haha :p
owh i'm not a drug addict!~ itu ubat yang aku dapat tadi

this pic taken last night.. bole check dengan gamba kat atas..
and maafkan saja lah kerana gabungan warna baju aku yang sangat tidak sesuai
ada ke pakai baju dark purple with lime green
kain plak bunga2 warna merah
ahaha memang ikut suka hati betul aku neh :p







***pameran tu banyak tinggalkan kesan
kepada semua yang terlibat secara langsung dan tak langsung
yang pasti, aku semakin belajar
belajar untuk menyuarakan pendapat
belajar untuk menegakkan apa yang aku mampu
belajar untuk bekerja dengan pelbagai ragam manusia
belajar untuk memberi dan menerima

**pameran itu juga mengenalkan aku dengan lebih ramai orang
muka2 yang tak pernah pun aku perasan sebelum ni
dan ini akan menjadi pelajaran akhir yang terindah..
i'll miss the moments, for sure :D


10 comments:

Shitsurei shimashita said...

itulah kenangan dan pengalaman akhir sem ni, byk rasanya tak dapat dibuat dan adakala mcm turning back jer the time.
sesungguhnya alam belajar ni memang the best in life :)

jaga kesihatan yer, biasalah exhausted tu. byk minum air putih/suam. cheerss

atok said...

seriusnye lecturer tu nyanyi.
haha

joegrimjow said...

waa
berbakat beso ni
gud2

ijechan said...

pengalaman yg bermakna. kan?

Cookie Monster said...

wahh..sibuk menyenap picca!
hihik
banyaknye ubat
ta pait ker?
sedap?
rase ceklat?
hohoho
;P

Framestone said...

die upload lg gambar die ek

mademoiselle azieshakespeare said...

Shitsurei shimashita >
yup.. ada banyak rasa nya nak buat
nak buat something yg lagi baik..
but time goes on :)
btw thanx, yarh kesihatan akan dijaga :D

atok >
bukan serius,
tapi beliau menghayati lagu berkenaan
ehehe :D

joegrimjow >
berbakat? adeyh takde la
btw thanx :D

ijechan >
yup.. sangat bermakna
susah nak lupa :)

Cookie Monster >
tapi those picca tak cantik macam cik ika amek :D
ubat itu pahit, tapi nak buat cane
telan je.. tapi ubat kaler oren tu sedap :p
(kalau ada ubat rasa ceklat, memang tetiap ari gi klinik :p)

Chekgu BaniHassim said...

kem salam kat dak pompuan yg tgh makan ubat tu yea...
:P

kayteeze said...

Salam Ziarah........

Menarik sungguh pameran2 tu... :)

mademoiselle azieshakespeare said...

Chekgu BaniHassim >
okey, nanti akan disampaikan
:p

kayteeze >
yup.. menarik :D
btw thanx