Monday, April 13, 2009

selamat tinggal tanah semenanjung?


aku bakal mengatakan
selamat tinggal kepada perbukitan ilmu ini
(penat la korang baca pasal ni :p)
okeyh tak cite pasai tuh

but then, kenapa plak harus ku ucap kata2 yang sama untuk tanah semenanjung?
aku bukan berasal dari sabah or sarawak, bukan juga orang seberang

aku dari
negeri 33 itu, mak abah duduk kat KL
kenapa selamat tinggal tanah seme
nanjung?
:

:

:

suatu pagi yang indah untuk bermalas2an

enset berbunyi, salah tekan..
tercancel
tido semula... kang la a
ku call balik (dalam hati)

bunyi lagi


'elloo'

'kelas ke?'

'takkk'
sangat malas me
njawab
'tido?'

'a'ahh...'
'bila abis?

'bulan 5'

'tengah bulan ke akhir bulan?'

adeyh.. da la aku malas nak ja
wab, tanya banyak2 plak :p
'jap.. orang abis exam 6 hb, nape
?' celik sikit
'beli tiket 10 hb ok?'
'ok.. ikut la'
main pakai jawab, tanpa berfikir :p

'tapi kamu gi sorang'

'hah? ke mana?'
baru cel
ik secelik2nya
'ikut kakak'
'buat apa?'

'jaga budak dua tu..'
diam.. 'b
ole ke?'
'mana tau..' jawapan paling klise dari aku, haha :p
'nah cakap ngan mu'az, dia taknak makan'


haha apo la.. mu'az je
bagi kat aku
macam la budak kecik tu nak sangat dengar cakap aku

layan kan je la.. kang
depa pindah, aku gak yang wendu2 :p


kunun la korang baca paper eh? leps tu buat sepah, aku juga yang kemas :p

itu adalah panggilan pagi dari abang aku (ouwh sungguh pagi wahai abangku :p)

and sampai hari ni aku still tak dapat bagi keputusan

macam.. banyak benda nak kena fikir

nak kena pergi sana sorang2, naik flight?.. aku ini sunguh kuno dan penakut, haha
(kunun la takut.. yang ko gi PD sesorang ritu ok jek)
aku bukan macam atok, ke timur malaysia itu sorang2
kalau negeri pantai timur bole la lagi :D


bole ke ni? tak menyusahkan ke nanti?
konvo insyaAllah dalam bulan ogos, nanti mesti nak kena setelkan hal2 tuh
interview GST plak taktau lagi bulan berapa

hurm... pergi ke tak a
ku ni eh?

am i going to say 'goodbye peninsular malaysia'
wave the hands like a primadona (gile perasan :p)
or be the backpacking traveller?

say.. 'mak abah, azie pergi ni'

'abang, nanti bank-in du
it belanja' :p
pesan kat adik2.. 'belaja rajin2, korang nak amek PMR, SPM'

haha ape kes plak bagi amanat2 neh?

macam nye dapat posting kat sana plak, haha lagi :D


okeyh aku taktau lagi, hal ini akan betul2 terjadi atau tidak

abang aku tu kadang2 bukan bole percaya sangat

suka nak tipu aku, hopefully yang ini pun dia main2 jek

sebabnya aku nak gi genting bulan 6 nanti, da plan dengan yang (my cousin)

i nak naik itu space-shot lagi.. i nak drift the go-kart, i nak jadi spiderman etc :D

abaikan muka adik aku yang tak betul itu.. dia memang gitu :p


p/s:
cik afeera, jangan emot2 (sangat comot ok :p)
sebab aku pun tak tau lagi jadi ke tak ni

kalau tak jadi, minta kan aku jadi cikgu ganti kat sekolah ko eh?

aku tumpang umah ko (sungguh tak malu :p)

then kita kelua makan pizza sama2, ko belanja ahahah :D




** ouwh membe ajak kelua jalan2
esok atau lusa

katanye nak karaoke

ahaha sore cam kamben,
lagi mau nyanyi aku ini :D

7 comments:

cik afeera said...

eheheheh..i da agak u nk g sane~!!
i doakan u dpt posting kat sane~!!
hahahaha....tp kalo u nk posting kat cni pon kire ok gak..bleh g mkn pizza sesame~!!
yeaayyy...ader kawan ^_^


psstt....nk ikot~

mademoiselle azieshakespeare said...

cik afeera >
oit aku tak minta posting sane ok?
aku minta negeri 33 itu
aku nak MEcEd di sini, lalala~

milimilo said...

eh..sonok pe bcuti kat sane..dah sah2 akak kamu bwk g bjalan2 merate tmpt..kire mcm cuti2 msia la jugak..hehe

mademoiselle azieshakespeare said...

milimilo >
bjalan? dia itu sangat tidak kelua rumah
dia kelua pergi kerja

Mr.shari said...

zoom malaysia
hihi

:]

Cookie Monster said...

ehh
na pigi mane?
hahaha
pigi jela
luas pmikiran jauh pmandangan
eh btul ke ni?
adei..
slamat bejalan2!
:D

mademoiselle azieshakespeare said...

Mr.shari >
zoom? yarh.. akan di zoom :D

Cookie Monster >
tatau lagi la cik ika
kena baby sit plak tuh, uhuh :p
'jauh perjalanan, luas pe....'
tak ingat jugak penglaman kot, ahaaha