Saturday, April 11, 2009

terakhir..


jumaat 10 april 2009
dengan ini saya ingin melaporkan bahawasanya tarikh itu adalah tarikh terakhir
(apa kes ayat ala skema plak neh :p)

yup.. terakhir..
aku hantar tutorial terakhir

tutorial 4: harmonic and hydrogen atom potentials

subjek 'mechanic quantums'

gegas2 hantar, then tunggu bas untuk ke kelas terakhir

kelas kaunseling

untuk lihat presentation terakhir


macam biasa aku masuk lambat lagi

tapi bukan yang terakhir :p

it's better late than never, rite?


kelas terakhir, macam biasa la ada amanat itu ini dari lecturer kami, en.yazid
amanat supaya jangan lupa datang exam
jangan datang lambat.. dush kena kat batang idung sendiri :p


bagi aku (personal opinion), en.yazid merupakan seorang pensyarah yang bagus
even mula2 dulu, nampak beliau agak nervous
(hey i always love to observe others, so beware!~ haha tak de la :p)

aku suka tengok orang, perhatikan orang lain

then yang baik kita ambil.. yang tak berapa nak baik, tapis2 la


okey sambung semula :D

apa yang buat aku rasa beliau itu bagus?
hurm.. ape eh?

the attitude? maybe ya, maybe nope

discipline? maybe ya..

haha aku just rasa beliau itu bagus..

no need so much reasons on certain thing(s), that's it :p


nak cite yang last week punya presentation sikit la

group aku (she, aly, ija and aku)

dengan tajuk 'peranan kaunseling dalam membantu pelajar kurang asertif'



ini powerpoint yang cumeyl, dicreate oleh orang yang cumeyl (yang pasti bukan aku buat :D)

okeyh, aku dapat powerpoint tu hari jumaat
(dapat pagi, petang tu nak kena present)
masa
first draft, tau la flow presentation tu macam mana..
tapi belum decide part masing2

then busy2 dengan
pameran plak
masa diorang finalize kan (malam khamis),

aku tak join coz ada
test bahasa arab malam tu

:vv18.gif:petang tu present dengan perasaan yang sangat cuak
sebab nya, kumpulan2 sebelum kami kena komen baek punye dari en.lecturer
(beliau compare powerpoint dengan report yang ditulis)
da la aku dapat part 'inventori', lagi2 la cuak

(kalau ditanya, memang... erk ape eh :p)

:vv5.gif:
so masa kumpulan lain kat depan, aku sibuk dengan kertas itu ini
taknak ada point yang tertinggal.. untuk mengelakkan orang tak faham

kalau tak faham, diorang mula la tanya.. and aku taknak jawab :p


:vv21.gif:and aku salute dengan mereka bertiga :D
diorang mula dengan drama (beza antara pasif, asertif, agresif)

then masukkan video dengan kaunselor kat sini

aku kan 'kurang asertif' haha


:small_boy_13.gif:ouwh ada satu lagi, which is the best
'latihan belon'
yang ni dapat dari modul time aku
gi sekolah awal2 dulu
(maybe juga mereka ada baca di mana2)
sangat fun tengok those guys (bakal2 guru itu)
dengan agresifnya cuba pecahkan belon orang lain


habis presentation tu, en.lecturer bangun

beliau takde komen, tapi bagi pujian

waaah fly.. fly..
:small_boy_14.gif:yang aku ingat beliau kata lebih kurang macam ni
'saya tertingal dengan kemahiran ni, tapi kumpulan ni dah ceritakan' *smile*

balik tu time tunggu bas nak balik kolej

junior third year cakap macam ni

'kak, best la.. saya rasa nak jadi sorang yang asertif'

*smile again* mesti la best kan bila kita dapat inspire someone

:vv53.gif:so aku nak say thanx kat cik afeera
(nak sangat aku mention nama dia kat sini, terajang kang.. haha keganasan :p)
thanx sebab bawak aku jumpa kauselor2 sekolah ko
cik manchelah and bakal paksedara aku itu
(ups jangan bising2 eh :p)

:vv16.gif:untuk menutup sesi laporan ini (tiba-tiba :p)..
ingin saya tegaskan bahawa, saya semakin menghampiri
garis penamat
my first degre will end soon, very very soon

tak terasa macam dah
empat tahun di sini
:vv49.gif:perasaan adalah bercampur baur.. syahdu.. seronok.. takut..
ada dunia yang lebih ganas yang harus ditempuh di luar sana

(kurang sebulan dari tarikh hari ini)


:vv60.gif:**aku tak suke presentation
premis 1: kalau diberi skrip, aku akan baca dengan laju
dan ini akan membuatkan aku hilang point
premis 2: kalau takde skrip, aku taktau nak cakap apa
kesimpulan: bagi aku point, supaya dapat di elaborate

***bila semua berakhir
pastinya ada exam, yang juga terakhir
exam? urghh lagi la tak seronok :p

10 comments:

piKOk said...

tahniah..tahniah!!
kena puji ngn lecturer tuuuu..huhuhu

Chekgu BaniHassim said...

aku pon cam ko gak...
suke perati org...
pastu judge org...pastu buat telahan aku pasal org tu...
dah kenal2, dah borak2, ade yg btol pasal org tu, ade yang tak...
besh tgk2 org nih...huhu

mademoiselle azieshakespeare said...

piKOk >
thanx.. kerja mereka2 memang bagus,
not me :D

Chekgu BaniHassim >
yup.. sangat besh..
but then ada gak yg tak besh nye,
huh terima je la

Mr.shari said...

pjgnye,anwy..tahnih ye:]]

cikgu_math said...

wow..bestkan kena puji dengan lecturer
apa lagi lecturer yg kita minat!
anyway...tahniah!
semoga keluar dan berjaya menjadi cikgu fizik yang hebat

::LiYa:: said...

wah!
final menanti ye!
gudluck tahu!!!!

syareena said...

bakal cgu fizik ke....

baguih2 nnt akan berdepan dgn sesuatu diluar jgkaan hehe

mademoiselle azieshakespeare said...

Mr.shari >
panjang ke?
heh thanx :D

cikgu_math >
thanx...
takde la hebat kot, but i'll try :)

::LiYa:: >
tanak final..
waaa

syareena >
insyaAllah..
sesuatu di luar jangkaan?

cik afeera said...

eheheheh.....congrates~!!i know u can do it~!!

stiap keje ko pasti dpt pujian~!!ni y wat aku maken sayang kat ko ni... :p

mademoiselle azieshakespeare said...

cik afeera >
bukan keja aku sorang2 lor
ahaha cam tak kuasa i gitu :p