Thursday, April 16, 2009

tale N time (cerita dan waktu)

ini adalah cerita semalam
mungkin episod 'jalan2 rayau2' terakhir di sini dengan kawan aku itu
(tapi taktau la lagi, kan :p)

dalam orang lain sibuk2 study, kami semp at lagi ronggeng2, ahaha
okeyh, kami ke kawasan 'segi tiga' (sukati bagi nama :p)
kami gi Times Square

at first macam taktau nak buat apa
nak main kat cosmo's world, confirm kawan aku taknak
(ouwh susah betul minah 'ayu' neh :p aku lain ar, sume aku bedal)
pusing2.. last nye make decision untuk
tuntun movie Talentime

mahesh itu cumeyl.. serius aku bagitau ni :D

menuntun la aku dengan penuh perasaan
tapi agak menyampah coz orang2 belakang yang agak2 spoil
sibuk ketawa itu ini, hilang feeling2 aku :p
kawan aku sama gak, bagi ar chance aku nak feeling2, ahaha :D
(macam aku tak nampak dia ... heh abaikan, tak macho mengata orang :p)

it's a nice story, worth your rm7 itu
bole kata semua part aku suka
tapi macam biasa la kan kalau filem Yasmin Ahmad
she wanna make it natural, but some people can't stand with it
itu adalah biasa, ye ar kita mana dapat puaskan hati semua orang kan?

and aku suka all the songs played in the movie
especially 'just one boy' (aizat) and 'angel' (atilia)
and kawan aku plak tak abeh dengan 'o re piya' (rahat fateh ali khan)
best gak, but agak syahdu.. bole leleh babe
'just hold on' pun best, tapi tak dapat nak cari lagi
[klik pada tajuk lagu, kalau nak dengar (aku malas nak letak sini, eheh :D)]


then, masuk LowYat Plaza..
mencari harga printer utuk skandal aku itu (sengal ko eh :p)
eyp.. aku ada list harga, tapi aku gi satu kedai jek (kedai yang aku suke gi :D)
and sorry to say, aku memang malas nak tanya2 kat orang situ
(ko tau kan, aku memang tak suke nak tanya2 ni)


and macam biasa lah kalau aku keluar, mesti ambil.. (things that i can't resist)
oh my... tolong aku..
mula2 tu macam taknak la kunun nye , tapi still pusing2 kat tempat sama
bila dah dapat baru diam :D
uwh really can't resist it
(kawan aku kata nak recordkan muka aku bila jumpa benda2 ni.. jahat eh ko :p)


double-toblerone

and also a moist-chocolate-cake (share dengan kawan aku)
coklat dia best, tapi bagi aku kek nye agak kureng
sorry to cik pikok yang tak suka coklat itu, heh rugi beb :p


on the way back, dalam komuter.. got a call dari abang aku
kakak and her family akan terbang hari sabtu ni, cepatnya...
meaning, this weekend aku akan balik rumah
saying goodbye to those two little angels
(bole ke ni? ya Allah.. jangan aku syahdu2 sudah)


ini juga bermakna, aku takkan ke KLIBF this weekend
maybe aku akan pergi on weekdays, or hari2 terakhir nanti
so selamat mencari buku untuk atok, eazy izzudin, and en.naga
(last year, aku gi sesorang, takde membe yang bole stand bila aku dah mula jumpa buku)
biasa la aku kan ada kegilaan utama

cik ika, datang la KL.. cari2 buku
on the same date (18 april-17 may), ada exhibition monster and dinasour kat mid valley
cik ika kan suka monster :D bole check HERE
cik milimilo, tompang cik ika eh.. eheh suka2 aku jek :D


p/s: semalam takde mood untuk ambil gambar, nape ntah..
walaupun kamera memang ada dalam beg
so tiada gambar untuk semalam







*** am i strong enough to say goodbye?
goodbye dear darlingS
i'll miss all of you, mu'az the most
(mood: bercampur baur.. sayu2 paling nyata)


9 comments:

milimilo said...

semua org ckp talentime ni best..tringin nk tgok..kalo tgok on9 je,ade x agak2?huhu..mmg mlepas la nk g book fair tu..kne tgu lesen siap. ;)

mademoiselle azieshakespeare said...

milimilo >
ok lar.. kami pun pakai tengok je semalam
since taktau nak buat ape kan :D
on9? lambat sket la kot.. try la cari kot ade

book fair insyaAllah ada lain taun nanti
nanti gi la (ayat sedapkan ati :D)

Chekgu BaniHassim said...

byk gak jalan2 nih...
balik rumah dah penat, duit pun kering...
tapi kalau puas hati oke laa...

atok said...

hehe suke g lowyat.
satu bgunan gadget.
eheh neway,x nanges ka tgk talentime tu?
eheh

joegrimjow said...

tgok muvi smbil mkn coklat
mmg sangt2 beshhh

mademoiselle azieshakespeare said...

Chekgu BaniHassim >
mane ada banyak nya..
just kawasan dekat2 tu je
jalan2 je, bukan shopping, eheh :D

atok >
yup bangunan gadget yg skang penuh dengan mat B
nangis? tahan ar.. tak macho ar kalau leleh :p

joegrimjow >
yup memang besh..
tapi tu beli coklat after muvie :D

Framestone said...

this story buat kat sekolah bro n ade kene mengena sikit dengan kak atie.. (yasmin aahmad cakap mybe cerita ini pasal die) he..23x she just joking around

syareena said...

best tgk wayang ek?

tp cite yasmin ahmad ni kdg2 ter over suda.... hehe

mademoiselle azieshakespeare said...

Framestone >
yup tau2 :D andrew's school, kan?
kak atie? melati tu ke?
or real life, sape2

syareena >
tak bape nak best coz ada yg spoil kt blakang2
bese la die punye terover tuh
just amek value yg okey je la :D